USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Переслідування, залякування: журналіст зі Сходу розповів, чому приїхав у Луцьк

16 Червня 2014 18:27
Журналіст із Луганська приїхав у Луцьк, аби вберегти своє життя від сепаратистів. Під час прес-конференції він розповів, як зараз доводиться здобувають інформацію на Сході незалежні журналісти.

Зустріч медійника зі сходу з волинськими колегами відбулася сьогодні, 16-го червня у Волинському прес-клубі.

Редактор проукраїнського інтернет-видання «Сіті Ньюз» Данило Агеєв зі своєю сім’єю переїхав в обласний центр Волині місяць тому. Каже, коли викрали друга, то зрозумів усю серйозність небезпеки для життя й прийняв таке рішення.

«Зараз у мене працює там один журналіст. Раніше ми ходили на події, але потім напруга в суспільстві, тиск на проукраїнських ЗМІ почали рости, і я заборонив своїм ходити на події, бо впізнавали їх в обличчя. Тепер джерела інформації, звідки ми беремо факти, - розповіді друзів, родичів. У нас взагалі усе складно. Спочатку був один президент і три губернатора, зараз лишилося два губернатора і президента вже немає», - говорить Данило Агеєв.

Зауважимо, інтернет-видання «Сіті Ньюз» входить в трійку найпопулярніших в Луганську.

Данило Агеєв розповів, що спочатку створив платформу для спілкування, потім це переросло в серйозне інтернет-видання.

«Із Луганська більшість незалежних журналістів виїхали, бо чинився тиск: били нас, викрадали колег, катували. От, був приклад, коли двох людей закинули в багажник авто, побили й відпустили. Нічого від журналістів не вимагають просто залякують. Ну, ще хотіли, аби вони зізналися, що нібито з Правого сектору», - каже журналіст зі Сходу.

Він переконує, що люди стали інформаційними зомбі й усе це почалося з 2004-го року, після Помаранчевої революції: прорадянські повідомлення через газети і телебачення.

Прикладом такого зомбування назвав розмову зі своєю кумою: «Показували по телебаченню, як сепаратисти чинили розбій й кажуть, що це бандерівці, тут, раптом, іде чоловік з російським прапором, я наголошую на цьому, а мені кажуть, що це неправда, й усе це роблять бандерівці».

Данило Агеєв продовжує і далі працювати для свого видання: тримає контакти зі знайомими та розповідає про події в Луганську.

До слова, про те, чому обрав місцем теперішнього проживання саме Луцьк, каже, що під час однієї з подорожей містом захопився розповіддю екскурсовода, й не шкодує про свій вибір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
що, східняки, докака Показати IP 16 Червня 2014 18:41
А слабо стати поруч з нашими хлопцями і боронити свою землю ???
Ми воювали до що, східняки, докака Показати IP 16 Червня 2014 18:45
Так тут же він ВЖЕ герой! Він ТУТ її боронить!
Дончанин Показати IP 16 Червня 2014 19:42
" Нічого від журналістів не вимагають просто залякують. Ну, ще хотіли, аби вони зізналися..." - Я не понял. От журналистов ничего "не вимагають просто залякують" или все таки "хотят, аби вони зізналися"?
Анонім до Дончанин Показати IP 16 Червня 2014 23:19
для даунбасівців незалежний журналіст є обов`язково з правого сектору, тобто мислити,аналізувати і мати власну точку зору на події можуть тільки бандерівці і в цьому треба зізнатися, оскільки це очевидно великий злочин проти людства мати думку, відмінну від маразматика пукіна і дегенерата царьова .
оксана Показати IP 16 Червня 2014 20:56
Нещодавно по інету почала спілкуватися з хлопцем зі Слов'янська. На сьогоднішній день він виїхав з міста. В мене була образа на нього: чому це він тікає, а мої брати їдуть туди, в його місто, боронити його землю! Вмирають там! З часом зрозуміла, що більшість людей зі сходу, напевно не більшість, а майже всі, не мають того революційного, волелюбного, незалежного, націоналістичного ДУХУ, такого, який є у нас. Вони інші, вони слабкі, їх шкода...
Дончанин до оксана Показати IP 16 Червня 2014 21:18
коментар було видалено
Яна до оксана Показати IP 17 Червня 2014 08:25
коментар було видалено
44 до оксана Показати IP 17 Червня 2014 09:34
Вперед на Схід!!!!! і прапор упівський не забудь прихопити!!
петро Показати IP 16 Червня 2014 21:13
акредитацыю днр чи лнр не получыв і втік.напевно назавжди
Українець до петро Показати IP 16 Червня 2014 23:03
Акркдитація ДНР І ЛНР це те саме , що акредитація в ліпінах
гість до Українець Показати IP 16 Червня 2014 23:50
Українець - ти мій брат! Я з тобою погоджуюся на 100%. Липини - це новий санаторій для ДНР та ЛНР, там всіх вилікують. А ми ще їм і путівочку в життя дамо. За рахунок їхній, звичайно, з усіма податками і зборами
44 до гість Показати IP 17 Червня 2014 09:38
коли прийде до вас біда, яка на Сході, тоді будете так солодко посміхатися! Ганьба, нам українцям, весь світ з нас сміється, з представників нинішньої влади, таких як Дещиця, а ми не бачимо. Не бачимо, що з нас сміються, бо наші журналісти нам не показують. На сайті переважно молодь, яка має доступ до всіх джерел інформації, але не користується ними. Знімає повішену лапшу на вуха і смакує із сарказмом зі своїх співвідчизників!
Ромка Показати IP 17 Червня 2014 08:32
Фейсбук обычный день Авакова Проснулся. Убил Стрелкова. Позавтракал (тремя чеченцами, а вы как думали?). Зачистил Краматорск. Покурил с Тымчуком. Убил Стрелкова. Подбил «Нону». Подумал и зачистил Славянск. Убил Стрелкова. Пообедал (американскими «железными рационами»). Покурил с Селезнёвым. Отстранил Пономарёва. Зачистил Донецк и Красный Лиман. Снова подбил «Нону». Арестовал Пономарёва. Убил 500 сепаратистов. Устал, поужинал. Ещё раз зачистил Славянск. Приготовил на завтра четыре кондиционера. Перед сном два раза убил Стрелкова. Довольный собой лёг спать, не забыв поцеловать на ночь Ляшко.
Анонім Показати IP 17 Червня 2014 16:02
Впевнений, що тут він розповідав усе "НА ВЕЛИКОМ И МОГУЧЕМ". Русский мир став нам ближчим і кріпчає. Незабаром переселенець буде вимагати у Путена захистити його від бандерівців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus