USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині планують скоротити майже 2 тисячі лікарняних ліжок

11 Липня 2016 17:17
Відповідно до планів, доведених Міністерством охорони здоров’я, в медичних закладах області планують скоротити 1854 ліжка. Увагу акцентують на скороченні малопотужних лікарень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 11 липня.

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк, відповідно до постанов Кабміну та відповідних наказів Міністерства регламентують не більше 60 лікарняних ліжок на 10 тисяч населення. Відповідно, доведені плани зі скорочення 1854 ліжок в області.

Зі слів посадовця, вже проведені співбесіди з представниками усіх районів, акцентувати увагу пропонують на скороченні малопотужних лікарень. Наприклад, щодо Ратнівського району, з його слів, логічно централізувати медицину, а не утримувати лікарні у Заболотті та Самарах. Ліжковий фонд, мовляв, не вирішує жодних питань, тож його потрібно скорочувати.

Він наголосив, що загалом медичні установи області недоукомплектовані персоналом на 30%, тож навіть після скорочення ліжкового фонду на 25% та залишивши працівників на роботах, лікарні усе ще не будуть стовідсотково забезпеченими. Так, є відділення, де на 60 пацієнтів залишається лише одна медсестра, що є нонсенсом.

Член комісії Михайло Бегаль погодився, що скорочення ліжок без скорочення персоналу буде найкращим виходом. Заступник голови комісії Сергій Сівак зауважив, що скорочення ліжкового фонду випереджає події, адже досі ніхто не бачив механізму реформування системи охорони здоров’я та фінансів, які під це виділятимуться. З його слів, потрібно розробити концепцію реформування медицини (введення платної чи страхової медицини), а якщо є надлишок ліжкового фонду, його потрібно скоротити, але не в такий спосіб, як пропонується.

Члени комісії вирішили взяти інформацію до уваги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лікар Показати IP 11 Липня 2016 18:28
С.Сівак,як видно,єдиний з комісії,хто здраво оцінює той абсурд,який чиниться тупою вертикаллю в медицині.Коли імпотенти мінздраву навіть не здатні запропонувати кінцеву модедь,в напрямку якої має відбуватись реформування,ніяких дурацьких рухів робити не можна.Бо навіть не удосужились підбити підсумки богатирьовського екмперименту та дійти якихось висновків,а тепер пробують заглибитись в хащі своєї некомпетентності,а радше-дурості.
Лікар 2 Показати IP 12 Липня 2016 12:41
Все вірно написано вище. Вони роблять вид, що щось роблять, а всім стає тільки гірше. Чому облздороввідділ не відстоює інтереси пацієнтів і лікарів, а зразу кидається виконувати ідіотські накази? Получається так :"Партия сказала надо: мы оветим - есть!". Цікаво якщо всіх скоротять, ким буде керувати пан І.Ващенюк, буде генерал без армії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus