USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

На Волині ще дві громади доєдналися до пілотного проєкту з формування життєстійкості

13 Березня 2024 23:05
Вже незабаром у Луцькій та Володимирській міських територіальних громадах відкриють Центри життєстійкості.

Відповідне рішення ухвалило Міністерство соціальної політики України, інформують у Волинській ОВА.

Головна мета створення таких Центрів – допомогти людині відновити своє ментальне здоров’я та навчити її підтримувати близьких, повернути її до нормального життя та дати корисні інструменти для стабілізації свого емоційного стану в майбутньому.

Важливою умовою для роботи цих просторів є їхня безбар’єрність та безпечність. Саме тому в допомогу громадам Міністерство спільно з партнерами – агрохолдигом «Астарта» та урбан-бюро Big City Lab – розробили посібник з облаштування Центрів життєстійкості.

Читати ще: Будь-яка допомога має починатися в громаді: як на Волині працюють координатори програми ментального здоров’я

До слова, загалом вже сім громад Волині долучилися до пілотного проєкту Міністерства соціальної політики України і відкриють для своїх жителів Центри життєстійкості.

Проєкт реалізовує Міністерство соціальної політики України. Він є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» першої леді Олени Зеленської.

Зокрема у лютому 2024 року такий центр запрацював у Нововолинській міській територіальній громаді. Це перший центр життєстійкості на Волині. До переліку територіальних громад, які братимуть участь в експериментальному проекті, включено Поромівську громаду. Також безбар’єрні простори створять у Зимнівській, Литовезькій та Турійській ТГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus