USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині проведуть міжнародний турнір зі стронгмену

21 Вересня 2022 08:53
На Волині до Дня захисника проведуть міжнародний турнір зі стронгмену.

Про це повідомили у Волинській облрраді.

Ідея провести на Волині міжнародні змагання зі стронгмену виникла під час зустрічі Григорія Недопада з найсильнішою людиною світу та рекордсменом Олексієм Новіковим. Він уже запросив на змагання до Луцька найвидатніших силанів з країн, які найактивніше допомагають Україні у боротьбі з агресором: США, Великобританії та країн Балтії. Голова Волиньради запропонував приурочити турнір до Дня захисника України та козацтва.

Організатором спільно з обласною радою виступає БФ «Добра справа», який береться за допомогою спонсорів забезпечити фінансовий бік міжнародних змагань. У співорганізаторах також і обласні комунальні установи «Спорт для всіх» і Волинський молодіжний центр.

Вирішено, що у турнірі візьмуть участь найтитулованіші стронгмени. До української команди увійдуть Олексій Новіков, Павло Кордияка та Роман Греков. Міжнародну представлятимуть Еван Сінглетон (Англія), Геві Білтон (США) та легенда важкої атлетики - литовець Жидрунас Савіцкас, досягнення якого занесені до книги рекордів Гіннеса.

За програмою команди виконають 5 вправ, у перервах між якими плануються виступи не лише спортивних, а й місцевих творчих колективів, аби ознайомити гостей з національною культурою та автентикою краю.

За пропозицією керівника центру «Спорт для всіх» Олександра Кулакова у рамках міжнародного турніру відбудуться також і Козацькі ігри за участю волинських богатирів. Область щороку входить до трійки призерів на всеукраїнських змаганнях із козацьких розваг. Окрім того, у якості асистентів на змагання будуть запрошені вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл області.

Григорій Недопад наголосив на необхідності під час організації та проведення турніру особливу увагу приділити питанням безпеки, в тому числі і пов’язаних зі зростанням захворюваності на коронавірус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus