USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Підсумки четвертої хвилі мобілізації на Волині

20 Квітня 2015 09:02
Аналізували зроблене й окреслювали план подальших дій в розрізі державних мобілізаційних завдань під час розширеного засідання ради оборони області.

Варто зауважити, що цього разу засідання відбувалося в режимі відеоселектору й за участю голів райдержадміністрацій та райрад, міських голів та військових комісарів. У такому форматі працюватимуть і надалі.

Крім того, повідомив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, уже наступного разу представники районів будуть доповідати й інформувати склад ради оборони про стан справ на місцях, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Так, виконувач обов’язків військового комісара обласного військкомісаріату Анатолій Кулик поінформував присутніх про виконання завдань 4-ї хвилі мобілізації. Тож, волиняни мали би поставити тисячу 921 військовозобов’язаного, із яких 141 – офіцер, та 63 одиниці техніки.

Щодо військовозобов’язаних, то завдання виконали на 82%: тисяча 578 земляків мобілізували, з яких 131 – офіцер (93%).

Техніки волиняни спромоглися передати 38 одиниць, а це – 60% від запланованого.

Краще впоралися у Маневицькому, Любомльському, Горохівському та Локачинському районах. Непогані показники оприлюднюють і у ківерцівському військкоматі. Натомість у ратнівсько-старовижівському та любомльському – чимало «хвостів».

Окреслив Роман Кулик і проблемні питання, які стали серйозною перепоною в роботі. Мова – про масове ухиляння від виконання громадянського обов’язку. Окрім того, є питання й до роботи військоволікарських комісій, позаяк статистика свідчить про низький рівень придатності військовозобов’язаних й масове скерування на дообстеження.

- Зробили багато висновків і напрацювали чимало пропозицій, які слід врахувати в подальшій роботі, – наголосив Володимир Гунчик. – Позитивно характеризую співпрацю військових комісаріатів із правоохоронцями.

Також голова облдержадміністрації відзначив: у тих районах, де призначили голів райдержадміністрацій, особливих проблем із виконанням завдань мобілізації не виникає, чого не можна сказати про ті волинські куточки, де й досі виконавча влада зостається без керівника.

Тож, підсумовуючи роботу в рамках 4-ї хвилі мобілізації, Володимир Гунчик окреслив чіткі завдання: районній владі проаналізувати всі недоліки, провести зустрічі з силовиками та представниками правоохоронних органів й забезпечити виконання завдань 5-ї хвилі.

Уже 10 квітня розпочалися перші заходи наступної хвилі мобілізації. Завдання для Волині – 738 військовозобов’язаних, із яких офіцерів слід поставити 67 осіб, та 25 одиниць техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus