USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мобілізація на Волині: стан, проблеми та наслідки

8 Червня 2015 15:21
На Волині завершується 5 черга мобілізації. Окремі райони області впорались із поставленими завданнями «на відмінно», однак є й такі, які продовжують стабільно «пасти задніх».

Про це під час оперативної наради у голови Волинської ОДА повідомив виконувач обов’язків начальника відділу оборонно-мобілізаційної роботи Волинського обласного військового комісаріату підполковник Геннадій Лічман.

За станом на сьогодні на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації до навчальних центрів та полігонів поставлено 53% військовозобов’язаних, з них 113 % офіцерів запасу (на 13% більше від запланованої кількості) та 36 % техніки національної економіки.

Так, Маневицький та Любешівський об’єднаний військовий комісаріат досягнув показника 110 %; Горохівський та Локачинський – 100%; Ківерцівський – 77 %; Рожищенський - 72 %.

«Якщо порівняти виконання планового завдання з попереднім тижнем, то значно поліпшився стан справ у Володимир-Волинському, Ковельському, Ківерцівському, Іваничівському, Ратнівському районах та в містах Луцьк та Нововолинськ», - каже військовий.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що, зі слів виконувача обов'язків обласного військового комісара Романа Кулика, за станом на 25 травня цього року, найкраще мобілізаційні норми виконуювали у Маневицькому та Любешівському районах, об’єднаних одним військовим комісаріатом. Наразі мобілізаційні завдання у цих районах вдалось виконати на 97%. Близькими до виконання є й Горохівський та Локачинський райони – 95%. Більшу половину плану завдання виконали у Ківерцівському (52%) та Рожищенському (50%) районах.

На противагу «передовикам», за станом на 8 червня не спостерігається позитивного зрушення у Турійському, Камінь-Каширському, Любомльському, Шацькому районах та в місті Ковелі. Це свідчить про те, що не в усіх районах області забезпечена достатньо якісна робота щодо забезпечення виконання усіх норм п’ятої хвилі мобілізації.

До слова, під час минулої оперативної наради, що відбулась 25 травня, виконувач обов'язків обласного військового комісара Роман Кулик повідомив, що найгірший рівень забезпечення мобілізаційних норм на той час спостерігався у Старовижівському, Володимир-Волинському районах області, а також в містах Ковель та Нововолинськ. Позитивні зрушення відмітили у Ратнівському районі.

Як і раніше, серед основних причин невиконання мобілізаційних завдань, - міграція населення, у тому числі й на заробітки, а також високий рівень захворюваності військовозобов’язаних, що робить їх непридатними до проходження військової служби.

Така проблема є в усіх районах.

Однак, зі слів Геннадія Лічмана, очільники окремих районів та військові комісари все ж знаходять шляхи до вирішення проблемних питань і покращують показники п’ятої черги мобілізації.

За станом на сьогодні, військові які підлягають мобілізації, оповіщені лише на 74 %. Недостатньо якісною є робота щодо оповіщення військовозобов’язаних за місцем працевлаштування. Так, перешкоду створюють окремі керівники підприємств та установ, які не сприяють мобілізації та навмисно відправляють своїх працівників у відпустки чи на лікування, або ж звільняють за згодою сторін, аби їх не мобілізували.

За п’яту чергу мобілізації до адміністративної відповідальності притягнули 178 військових, а також подали документи на відкриття 36 кримінальних проваджень.

Найбільше порушень зафіксували у Нововолинському, Старовижівському, Маневицькому, Любешівському військових комісаріатах.

Згідно із результатами проведення медичних оглядів, лише 40 % військовозобов’язаних є придатними до проходження військової служби. Майже третину із тих, хто прибуває на проходження медогляду відправляють на дообстеження.

Понад 3 тисячі мобілізованих громадян знаходяться в розшуку, вдалось розшукати лише 2% із них. Але роботи тривають, тому результати будуть найближчим часом.

Нагадаємо, раніше ІА Волинські Новини повідомляло про те, що шоста хвиля часткової мобілізації стартує 19 червня цього року. Вона триватиме до 17 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Заробiтчанин Показати IP 8 Червня 2015 15:47
Народ, в Луцьку сильно гребуть? До якого возрасту?
Заробiтчанин до Заробiтчанин Показати IP 8 Червня 2015 15:58
За 45 рокiв сильно гребуть неофiцерiв?
Заробiтчанин Показати IP 8 Червня 2015 15:57
Вперше читаю, що 6-та хвиля буде тiльки мiсяць.
Анонім до Заробiтчанин Показати IP 8 Червня 2015 17:33
Буде і сьма і восьма.
Анонім до Анонім Показати IP 8 Червня 2015 19:10
Грамотний. Тварь, п`ять років будуть гнати в партизани, поки Х...йло не заспокоїться. Україну захищати не Зеку лизати.
Анонім до Анонім Показати IP 8 Червня 2015 19:29
А я так і не зрозумів, чому ти так психуєш? Чи коли скакав, то надіявся на те, що Захід тобі поможе? А Захід заставляє тебе йти і воювати за збереження бакса?
Анонім до Анонім Показати IP 8 Червня 2015 19:57
і кредитів не дає ні ЕС ні США - хоча їм надрукувати по 50 мільярдів додарів та евро для україни - зовсім не проблема, вони ж ці гроші не заробляють.
Заробтчанин Показати IP 8 Червня 2015 16:06
Що розповiдають дембеля?
анонімус Показати IP 8 Червня 2015 16:24
виборці порошенка! ваш президент запрошує вас до лав армії!
Заробiтчанин до анонімус Показати IP 8 Червня 2015 16:27
Не п...ди, с...ка. Через пару рокiв хрiн в армiю прорвешся - роботи нема, а там платитимуть як не мае бути.
Анонім до Заробiтчанин Показати IP 8 Червня 2015 17:35
Ти бажаєш віддати своє життя за Порошенко і його компанію? Якби не вони, то і Крим був українским і на Донбасі не було би війни.
Заробітчанин до Анонім Показати IP 8 Червня 2015 19:09
Тебе, с...ку, знайти б по айпі і в Луґандонію відправити. .
Анонім до Заробітчанин Показати IP 9 Червня 2015 02:15
от такі у нас українські "патріоти" - інших українців за людей не вважають і все що від них можна почути - це тільки слова ненависті. тільки винні у ваших проблемах зовсім не жителі луганської та донецької областей, а ті, кого ви привели до влади в україні - яценюк, порошенко і т.п.
Просто мама Показати IP 8 Червня 2015 18:22
Шкода Азовського моря, а так, хайби віддали вже той Донбас.
Анонім до Просто мама Показати IP 8 Червня 2015 20:00
для чого віддавати донбас? є мінський план мирного врегулювання конфлікту - тоді донбас залишиться в складі україни. просто порошенко не хоче йти ні на які поступки і намагається вирішити проблему військовим шляхом. а таким способом проблему вирішити не вдасться - цілий рік вже воюють і толку ніякого, тільки люди гинуть та економіка знищується.
Анонім до Анонім Показати IP 9 Червня 2015 07:18
Просто метою Порошенко є американскі ракети на теренах Донецької та Харківської областей. А виконав мінскі домовленості на цій меті поставиш хрест.
Майор запасу Показати IP 8 Червня 2015 21:26
Вручили повістку для звірки облікових даних та проходження медичного огляду. Після огляду в 3 поліклініці направлений на обстеження за місцем проживання. Перевіряють як космонавтів. УЗД всіх внутрішніх органів, ехокардіорама, комп'ютерна томографія, велоенергометрія і т.д. Черги великі, хоть по направленню з військомата стараються записувати раніше. В Луцьку є спеціалізовані медичні заклади Міністерства оборони. Пане в.о. обласного військового комісара організуйте нормальний медогляд і питань зникне дуже багато. Ще нехай ваші підлеглі вивчать які ВОСи замініються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus