USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині сформували нову роту територіальної оборони

8 Червня 2015 15:45
Згідно із рішенням президента України, Верховного головнокомандувача ЗСУ Петра Порошенка, з метою підвищення обороноздатності держави протягом травня та червня 2015 року заплановане проведення командно-штабного навчання територіальної оборони.

Про це під час оперативної наради у голови Волинської ОДА повідомив виконувач обов’язків начальника відділу оборонно-мобілізаційної роботи Волинського обласного військового комісаріату підполковник Геннадій Лічман.

З його слів, за станом на сьогодні триває другий етап командно-вступного навчання.

«Я був особисто присутній під час формування роти оборони Володимир-Волинського військового комісаріату. Рота сформована на 100%. Вчора відбулось урочисте вручення зброї й закріплення її за особовим складом. А уже з сьогоднішнього дня розпочали військову підготовку та заходи бойового злагодження на полігоні 14 окремої механізованої бригади», - зазначив військовий.

Командно-штабне навчання територіальної оборони відбуватиметься з травня по червень поточного року згідно з рішенням ПУ та з метою підвищення обороноздатності держави. У ньому беруть участь органи військового управління та підрозділи ЗСУ, інших військових формувань, правоохоронних органів, а також голів облдержадміністрацій.

Під час навчання відпрацьовуватимуть взаємодію між військовим командуваннями та обласними районними державними адміністраціями. З цією метою у період з проведуть 5 по 12 червня у 18-ти регіонах країни проведуть навчальні збори з практичним навчанням військовозобов’язаних. Також відбудуться заходи щодо оповіщення, збору та комплектування визначених стрілецьких батальйонів та рот охорони військових комісаріатів.

Після закінчення навчання військовозобов’язаних повернуть на місця проживання.

«До виконання операцій у зоні АТО їх залучати не будуть», - пообіцяв підполковник Лічман.

Після цього голова Волинської ОДА Володимир Гунчик звернувся до голів РДА:

«В рамках навчання по територіальній обороні ви всі будете залучені до участі в цих навчаннях як представники місцевої влади. Усі головам районних адміністрацій офіційно відправлять телефонограми про обов’язкову участь у навчаннях в місті Володимирі-Волинському. Доведеться відкласти усі свої справи, якими б вони не були», - зауважив очільник області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 8 Червня 2015 19:54
«До виконання операцій у зоні АТО їх залучати не будуть», - пообіцяв підполковник Лічман. - таке вже і раніше обіцяли, але своїх обіцянок-цяцянок не виконали. тому хто їм повірить на слово?
майор запасу Показати IP 8 Червня 2015 21:34
Для оборони районного військомата цілу роту?!!!. Це закруто.Підполковник Геннадій Лічман ви в стройових частинах служили? Тактику вчили? В мене таке враження що ви "замполіт." «Я був особисто присутній під час формування роти оборони Володимир-Волинського військового комісаріату. Рота сформована на 100%. Вчора відбулось урочисте вручення зброї й закріплення її за особовим складом. А уже з сьогоднішнього дня розпочали військову підготовку та заходи бойового злагодження на полігоні 14 окремої механізованої бригади», - зазначив військовий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus