USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

На Волині шахраї телефонують підприємцям від імені голови ОВА та просять грошей на ЗСУ

7 Липня 2023 12:17
Якщо вам подзвонив або написав губернатор Волинської області Юрій Погуляйко і попросив грошей, не поспішайте висилати йому кошти. Бо не факт, що їх ви надішлете саме Погуляйку. Замість голови адміністрації можете збагатити звичайного шахрая.

Учора підприємцям Волині з багатьох номерів телефонував фейковий Юрій Погуляйко, аби видурити у них гроші, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Логіку аферистів зрозуміти неважко. Як же можна відмовити посадовцю такого рівня, коли він особисто дзвонить на телефон керівника фірми і просить фінансової допомоги. Наприклад, на потреби військових. Зазначимо, що листи надходили і на електронні пошти волонтерів.

«Ми волонтери з «Військової пошти». Нам днями подзвонив типу Юрій Погуляйко та попросив про допомогу, назвавшись головою військової адміністрації. Мовляв, разом з комроти Ткачуком збирають для 100-ї бригади на тепловізори та бронежилети. Попросили допомоги особисто у мене, бо вони знайшли мою фірму, яка на мене зареєстрована, але нині не діє. Також скинули на Viber листа від військової адміністрації», – розповів волонтер Олександр Сидорук.
Проте волонтери запідозрили, що губернатор підставний, і самі зателефонували в адміністрацію, де їм підтвердили їхні здогади.

«Сьогодні знову отримав інформацію про дзвінки підприємцям від мого імені. Хтось представляється начальником Волинської ОВА і просить надіслати кошти для ЗСУ. Також зафіксовано аналогічні листи про збір коштів. Запевняю, що я, мої заступники, Волинська ОВА не телефонують з метою збору коштів. Відповідних листів з рахунками також не надсилаємо. Ми неодноразово повідомляли про подібне на сайті та в соцмережах ОВА. Тому будьте обачні. Кожнен випадок шахрайства розслідують правоохоронні органи. У разі отримання подібних листів чи дзвінків відразу повідомляйте поліцію», – наголосив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

До речі, на зворотний зв'язок телефони не відповідали. Нагадаємо, в середині червня з’явилася несправжня сторінка голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка. Згодом у волинському сегменті соцмереж із цієї сторінки почали активно рекламувати фейкову та маніпулятивну інформацію на теми, які мають високий суспільний інтерес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus