USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині школярі «допитали» прокурорів про права дітей

6 Грудня 2013 11:26
Те, що профілактику злочинності стражі порядку здійснюють ще зі школи, є вагомі підстави.

Як уникнути насильства в сім'ї, як не потрапити у злочинне угрупування, а також про небезпеку, яку становлять вживання алкоголю й наркотиків пояснили учням Колківського вищого професійного училища та учням 9-их класів Колківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокурори прокуратури Маневицького району спільно із працівниками кримінальної міліції у справах дітей Маневицького РВ УМВС України у Волинській області і служби у справах дітей районної державної адміністрації дали учням відповіді на запитання про діяння, за які для неповнолітніх передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, про те, як не стати жертвою злочину й не дозволити втягнути себе в злочинну діяльність.

Учнівській молоді прокурори розповіли також про те, яку роботу здійснюють органи прокуратури задля того, аби в районі додержувалися права дітей на охорону життя і здоров'я, освіту, відпочинок та змістовне дозвілля, майно і житло, працю та працевлаштування. Підліткам роз’яснено й те, як можна звернутися до прокуратури в разі порушення їхніх прав і свобод.

Цікавилася молодь системою та функціями органів прокуратури, а також вишами, які займаються підготовкою майбутніх правоохоронців.

Зі слів прокурора Маневицького району Миколи Дарчика вже цьогоріч у сфері захисту прав і свобод дітей за актами прокурорського реагування прокуратурою Маневицького району відшкодовано майже 20 тисяч гривень та поновлено житлові, майнові та соціальні права 30 дітей, до дисциплінарної відповідальності за порушення законодавства у сфері охорони дитинства притягнули 9 посадових осіб, з яких 1 – органу контролю та 2 посадові особи органів внутрішніх справ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Александр Показати IP 6 Грудня 2013 11:41
А я подумал, из заголовка, о вчерашнем походе "гузистов"))
Я до Александр Показати IP 6 Грудня 2013 12:39
Не гузісти, а підгузники

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus