USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині спалили 50 браконьєрських сіток

6 Травня 2015 13:05
Про це повідомили у Федерації риболовного спорту Волинської області.

Кричевичівське озеро належить територіальній громаді села. Нещодавно Федерація риболовного спорту Волині підписала з громадою Меморандум про співпрацю. Спортсмени-рибалки і Кричевичівська сільська рада домовилися про те, що будуть популяризувати спортивну риболовлю. Розробили навіть цілий проект: «Виховання серед населення бережливого ставлення до природи через популяризацію любительської і спортивної риболовлі».

Саме в рамках цього проекту вирішили провести 25 квітня на березі Кричевичівського озера дитячий риболовно-спортивний фестиваль «Юний рибалка». Протягом цілої суботи тривали турніри з риболовлі серед дітей, відбувся екологічний конкурс «Чистий берег», веселі конкурси та естафети на риболовну тематику, майстер-класи з різних видів риболовного спорту.

«Втім ще напередодні, коли наші активісти тільки готувалися до фестивалю, в озері знайшли до 50-ти рибальських сіток», - розповів голова Федерації риболовного спорту Волинської області Дамір Шихотаров.

Зрозуміло, що на озері, яке не перебуває в оренді підприємства з дозволом на промисловий вилов риби, неможливе ніяке рибальство, окрім любительського і спортивного. А сітки у таких видах рибальства категорично заборонені. У Правилах любительського і спортивного рибальства йдеться: «Забороняється лов водних живих ресурсів із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї, промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань…»

«Місцеві мешканці нам розповіли, що браконьєрські сітки на водоймі встановлюють уже не перший рік. Ми не могли цього просто так залишити, адже на фестиваль зібралися селяни, для участі у ньому приїхали діти. Тому ми влаштували ціле показове спалення сіток, аби продемонструвати, що з порушниками закону можна і треба боротися усім, а не тільки кивати на владу», - заявив Дамір Шихотаров.

Цікаво, що у Кричевичівському озері водиться цінний вид риб, справжня «візитна картка» Волині – вугор. Очевидно, браконьєри полюють саме на нього. До речі, одного маленького вугра, який заплутався в браконьєрських сітках, діти випустили назад до озера.

«Обурює не лише те, що окремі наші земляки плюють на норми закону і не вважають за потрібне берегти природу. Такі «моральні уроди», яким головне взяти все і зараз, а потім хоч «трава не рости», на жаль, були, є і будуть. Обурює також повна байдужість керівництва Волинської області, яке не вважає за потрібне втрутитися в ситуацію і допомогти активістам захистити природні ресурси Волині», - каже голова Федерації риболовного спорту Волинської області Дамір Шихотаров.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Федерал Показати IP 6 Травня 2015 13:10
Молодці! Давно пора навести лад на водоймах нашого краю. Якщо рибінспекція беззуба, то хоч громадські організації контролюватимуть. А за свято дітям. на фоні загального негативу новин - окремий респект! Так тримати.
Мєсний Показати IP 6 Травня 2015 13:14
"Обурює також повна байдужість керівництва Волинської області, яке не вважає за потрібне втрутитися в ситуацію і допомогти активістам захистити природні ресурси Волині». Ги, так область тут і відпочиває, і з браконьерами заоодно. Кришують тих падлюк, що ніяк не нажеруться.
Українець Показати IP 6 Травня 2015 13:26
Голова Федерації риболовного спорту Волинської області - чурка? А в нас, що українців рибалок немає? Люди, куди ми йдемо! Одні жиди і чурки скрізь...
дід Пилип до Українець Показати IP 7 Травня 2015 09:21
а ти довб@йоБ! Ця людина зробила, робить і буде робити для нашого краю ще дуже багато корисних справ, а такі чмошники як ти, як називають себе "українцями", лише можуть, що пісяти в ліфтах і сміття з вікна автомобіля викидати. П.С. Забув, більшість з вас ще й прапорець український на авто вішаєте, щоб показати, які ви патріоти млять.
Фейсбуківець Показати IP 6 Травня 2015 13:47
А ще, як пишуть, під час цього фестивалю мєсні чиновники забороняли включати Гімн України. У Федерації мабуть не захотіли ще й про це розказувати, але задумайтеся: чи міг цей Кравчук Ростислав Сергійович робити це без ВКАЗІВКИ ЗГОРИ? Ось, почитайте: Ivasyshyn Roman добавил(а) 10 новых фото — с Тихолазом Ігором и еще 7. 29 Апрель в 13:03 · Чиновник заборонив включити гімн України на дитячому святі! Що потрібно для того, щоб побачити щасливі дитячі очі? Члени Федерації Риболовного спорту Волинської області довели, що зовсім небагато. Потрібно лише бажання дорослих зробити дітям свято. Конкурси, змагання, естафети, акція "Чистий беріг", спалювання сіток, спільний обід, подарунки кожній дитині, грамоти і дипломи кращим - це те, що запам'ятається надовго дітям села Кричевичі Ковельського району Волинської області. Від ФРСВО та всіх жителів Кричевич велике ДЯКУЮ голові Ковельської РР Верчуку Ігору Васильовичу та заступнику Ковельської РР Коляді Галині Степанівні за те, що знайшли час і змогли не лише бути особисто присутні, а й приймати безпосередню участь в дитячих іграх! Але є в цій історії і антигерої. На озері Кричевичі є споруда, яка належить Волинському обласному управлінню водних ресурсів. Там є 220 вольт. Ми звернулись до начальника управління Кравчука Ростислава Сергійовича з проханням під'єднати до розетки апаратуру, щоб включити дітям гімн України, і він... Відмовив!!! Не знаю чому, може, грошей за світло шкода, хоча ми б заплатили, чи, може, шановному пану Ростиславу не подобається сам гімн, але вийшли з ситуації, включивши гімн в автомобілі, і свята це абсолютно не зіпсувало.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus