USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині створюють об’єднання військових капеланів

27 Липня 2016 16:18
На прохання ініціативної групи з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла у Волинській православній духовній академії відбулись установчі збори громадської спілки «Військові капелани Волині». У них взяли участь близько двадцяти священиків, які духовно опікуються військовиками.

Ця робота – як у зоні АТО, так і на Волині – та співпраця в різних об’єднаннях учасників бойових дій на Донбасі, долучення до патріотичного виховання молоді привели душпастирів до необхідності створити свою спілку. В ній ділитимуться досвідом, шукатимуть розв’язання проблем, - повідомляють у прес-службі волинської єпархії.

Під час засідання обговорювали цілі нової спілки, шляхи їх вирішення. Ухвалили, що «Військові капелани Волині» невдовзі стануть юридичною особою з трьома кущовими осередками, матимуть свої атрибути, зокрема прапор і шеврони. Розглянуто проекти установчих документів.

Головою Спілки обрали настоятеля громади Покрови Пресвятої Богородиці села Княгининок (колишні Маяки) Луцького районного деканату протоієрея Михайла Бучака, головою ревізійної комісії – насельника Жидичинського монастиря Святителя Миколая Чудотворця ієромонаха Макарія (Дядюся).

Невдовзі учасники зібрання подадуть на розгляд церковноначалію доопрацьовані документи.

На фото: 26 липня 2016 р. Військові капелани. Світлина з архіву протоієрея Михайла Бучака
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дуал Показати IP 27 Липня 2016 16:55
А пятидесятники або баптисти серед них є
ні Показати IP 27 Липня 2016 18:26
баптисти покі що захоплюють майно громади
Індіго Показати IP 28 Липня 2016 00:22
Міша як завжди лізе хр*н зна куди...Головне,щоб фото були і всі побачили.Понти!Займіться роботою,а то як завжди тільки язиком.Міша схаменись,вернись на землю,ближче до людей.
Міша Показати IP 28 Липня 2016 00:24
Заберіть Бучака,він скрізь встигає.Тільки вдома ні..Заберіть хто небуть
Прихожани Показати IP 28 Липня 2016 01:11
Треба терміново давати статус учасника АТО.......ато поїдуть в Київ на хресну ходу і зароблять статус учасника бойових дій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus