USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Шестеро військових капеланів з Волині поїхали на схід

4 Вересня 2015 14:46
Шість священиків із Волині відбули на Донбас як військові капелани. Душпастирі з різних деканатів волинської єпархії добровільно побажали нести такий послух у зоні АТО. Про це інформують у прес-службі єпархії.

Зокрема, на схід вирушили - ківерецький декан, настоятель собору Покрови Пресвятої Богородиці протоієрей Іван Семенюк, настоятелі парафій: Благовіщення Пресвятої Богородиці в Луцьку протоієрей Микола Савчук, Покрови Божої Матері в села Маяки Луцького районного деканату протоієрей Михайло Бучак, Вознесіння Господнього в Устилузі Володимирського районного деканату протоієрей Юрій Здебський, Введення Пресвятої Богородиці в села Березовичі та Преподобного Амфілохія Почаївського в селі Бегета цього ж благочиння священик Микола Баган. Також помічник володимирського міського декана, клірик собору Різдва Христового у Володимирі-Волинському протоієрей Ігор Бігун. Про це повідомив інформаційній службі єпархії віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний.

30–31 серпня капелани відбули з Волині. Після курсу попереднього навчання вони один місяць перебуватимуть серед наших військових у різних підрозділах. Правитимуть Літургії, молебні, інші богослужіння, спілкуватимуться з усіма, хто потребує духовної підтримки. Надалі відбудеться ротація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus