USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині термомодернізують медзаклади за 13,4 млн євро

13 Серпня 2021 16:34
На енергоефективні заходи із термомодернізації медичних закладів планують отримати кредит Європейського інвестиційного банку.

Про це йшлося під час засідання майнової комісії обласної ради.

Зокрема, депутати дали згоду КП «ІАЦ «Волиньенергософт» на участь у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України».

Нагадаємо, підприємство ще кілька років тому розпочало роботу над проектом «Термореновація будівель медичних закладів Волині», на який планували залучити 7,6 мільйона євро кредиту. Цей проект впроваджується за підтримки Міністерства розвитку громад та територій.

Як йдеться у листі КП «Волиньенергософт», фінансування планують збільшити до 13,414 мільйона євро. Тож у зв’язку з такими змінами необхідне погодження обласної ради.

Як повідомив керівник відділу майна облради Михайло Імберовський, серед закладів, де мають здійснити утеплення та термомодернізацію – обласна клінічна лікарня, обласна дитяча лікарня, обласний онкоцентр та інші медичні заклади області.

Читати ще: Перший крок до ремонту волинської дитячої лікарні: виділили 4 млн на ПКД

Депутати ухвалили проект рішення щодо підтримки участі КП «ІАЦ «Волиньенергософт» у згаданому проекті і рекомендували підтримати його на сесії.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директор КП «ІАЦ «Волиньенергософт» Олександр Курилюк, у першій черзі на фінансування корпус хіміотерапевтичного відділення центру онкології, головний корпус та поліклініка обласної дитячої лікарні, будівля адміністрації обласної психіатричної лікарні, терапевтичне відділення обласної клінічної лікарні, головний корпус обласного пульмонологічного центру, головний корпус і діагностичне відділення обласної клінічної лікарні в селі Тарасове.

До другої черги переліку об'єктів увійшли корпус хірургічного відділення обласної клінічної лікарні, головний корпус обласного госпіталю ветеранів війни, головний корпус обласного центру екстреної медицини і катастроф, корпуси №1, №2 та дитячого відділення обласної психіатричної лікарні.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 13 Серпня 2021 19:45
Ото вже відмиють бабла
олександр Показати IP 14 Серпня 2021 11:48
в перекладі на українську модернізують означає розкрадуть
Сергій Показати IP 16 Серпня 2021 10:05
А ЧОМУ НЕ МАЄ В ЦЬОМУ ПРОЕКТІ КП ЛУЦЬКИЙ КЛІНІЧНИЙ ПОЛОГОВИЙ БУДИНОК ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus