USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині тракторист збив мотоцикліста

27 Березня 2019 10:19
На Волині тракторист, виїжджаючи з власного домогосподарства на дорогу, зіткнувся з мотоциклом. Внаслідок ДТП мотоцикліст отримав численні переломи.

Про це йдеться у вироку Камінь-Каширського районного суду Волинської області від 21 березня.

Як вдалося встановити під час судового засідання, 4 вересня 2018 року обвинувачений керував технічно справним трактором «Massey Ferguson 188», який був не незареєстрованим у відповідності до чинного законодавства.

Так, виїжджаючи на дорогу з домогосподарства, водій трактора перед проїжджою частиною не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху, не дав дорогу мотоциклу «Viper ZS-150», внаслідок чого допустив зіткнення передньою лівою частиною керованого ним трактора з правою передньою частиною мотоцикла.

В результаті ДТП водій мотоцикла отримав численні травми, зокрема відкриті переломи.

Обвинувачений визнав свою вину та вибачився перед потерпілим, повідомивши суду, що сплатив потерпілому 30 тисяч на проведення першої операції, а також 900 доларів на ремонт мотоцикла. Потерпілий, своєю чергою, обвинуваченого не вибачив, адже йому і далі необхідні кошти на лікування, до того ж після ДТП він не може нормально ходити і пересувається за допомогою милиць. Також потерпілий зазначив, що не мав права керувати мотоциклом.

Отож, суд визнав водія трактора винним та призначив покарання у виді 1 року 6 місяців обмеження волі без позбавлення права керувати транспортними засобами. Проте на підставі ст. 75 КК України звільнив його від призначеного покарання, якщо протягом року він не вчинить нового злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus