USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині – рейдерське захоплення 170 гектарів посівів

14 Серпня 2017 11:19
Через непоодинокі випадки рейдерських захоплень сільськогосподарських земель в області створюють оперативний антирейдерський штаб.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації 14 серпня.

Як розповіла заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Людмила Петриканин, нещодавно відбулося рейдерське захоплення посівів на площі 170 гектарів підприємства «Вишеньки» Рожищенського району. На місце викликали наряд поліції. Зі слів посадовця, такі випадки останнім часом непоодинокі, оскільки земельні відносини не врегульовані законодавством.

Своєю чергою, начальник головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентин Кухарик повідомив, що в області створюють оперативний антирейдерський штаб для забезпечення прав власності земель та збіжжя. Такі штаби нині створюють по всій Україні і метою їхньої діяльності є захист аграріїв від рейдерських захоплень землі чи врожаю, сприяння правоохоронним органам у фіксації правопорушень та притягненні винних до відповідальності. До штабу увійдуть представники управління, департаменту АПР, держгеокадастру, МВС, та прокуратури. На базі бюро правової допомоги створять мобільні точки доступу до правової допомоги.

Голова ОДА Володимир Гунчик зазначив, що такі рейдерські захоплення відбуваються там, де незавершені питання з оформленням земель, де власники отримали паї, але не оформили договори. Ділки, мовляв, знають про це і приходять з підставними документами, захоплюючи ділянки. Рейдерів не цікавить земля, їх цікавить те, що вирощене на цій землі – доки тривають суди, вони встигають продати захоплене збіжжя. Отже, структури місцевої влади закликають максимально прискорити питання оформлення земельних відносин, аби унеможливити такі захоплення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 14 Серпня 2017 11:24
Я в шоці, брати та сестри! Була ж революція гідності-і шо?
? Показати IP 14 Серпня 2017 11:56
Зробити засідку на цих рейдерів мордатих та сракатих нероб у камуфляжі...ТВ показувало по ВСІЙ уКРАЇНІ ТАКЕ РОБИТЬСЯ
Літогоща Показати IP 14 Серпня 2017 15:55
Безверхий ге переживе, як що в нього ще раз не вийде людей надурити. То ж він захопив землі, а тепер плачецця

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus