USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині утворюють три госпітальні округи, але можуть і чотири

30 Січня 2017 10:51
Пропозиції щодо поділу області на госпітальні округи вже надіслали в Міністерство охорони здоров'я України. Волинські чиновники хочуть створити в області три медструктури, хоча готові й до створення четвертого округу.

Про це йшлося під час засідання оперативної наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика 30-го січня.

Як відзвітував начальник управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк, підготовчі роботи до створення округів вже виконали.

«В області здійснили всі заходи, що передбачалися в постановах Кабміну щодо створення госпітальних округів. Відповідно, буде три округи з центрами в містах Ковель, Нововолинськ та Луцьк. У свій час ми понастворювали структур, з якими зараз не знаємо що робити, бо вони виконують соціальні функції, центрів зайнятості тощо. Це не дає розвиватися медзакладам. У Камені-Каширському, наприклад, немає жодної лікарні, крім центральної районної, відповідно, там потужна установа, бо гроші не розпорошуються. Колись там пропонували створити округ через те, що є якісна лікарня. На сьогодні ж ми вважаємо, що 3 округи достатньо, аби не розпорошувати гроші. Втім, якщо буде потреба, то ми готові створити ще один округ, думаю, з цим проблеми не буде», - доповів Ващенюк.

Із його слів в інших областях поділ здійснюється так: Рівненська область - 3 округи, Вінницька область - 3 округи, Хмельницька – 3 округи, 5 округів у Дніпропетровській області.

Ігор Ващенюк запевнив, що статус більшості райлікарень понижувати не будуть, і за довідками та базовою меддопомогою в окружні лікарні не треба буде їздити.

Документи щодо поділу Волині на три округи вже подали в Міністерство охорони здоров'я.

Нагадаємо, з чиновницьким розподілом округів на Волині не погоджуються народні обранці від нашої області – Ірина Констанкевич (23 виборчий округ) та Ігор Гузь (19 виборчий округ). Під час спільного брифінгу у Верховній Раді депутати прокоментували медичну реформу та висловили бачення щодо створення ще двох госпітальних округів із центрами у Камені-Каширському та Володимирі-Волинському. Говорять про те, що 3 округи на практиці означає ніщо інше, як позбавлення десятків тисяч волинян права отримати вчасну медичну допомогу та фактично знищення маленьких лікарень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Волинь Показати IP 30 Січня 2017 12:01
Гунчик і Ващенюк! Ми зберемо громаду,яка висловить вам недовіру і підете ви верх тормашками з тих посад і все нормалізується! А ще треба було б пройти вам обом люстрацію, як того вимагає закон!
Ніна Показати IP 30 Січня 2017 17:26
Ну і правильно!!! При чому тут знищення лікарень?? лікарні у всіх інших містах будуть і нікуди не дінуться, просто центр буде у Нововолинську
Анонім до Ніна Показати IP 30 Січня 2017 19:52
Скільки км від Любешова до Ковеля , Луцька? На чому ти довезеш хворого з кровотечею , анафілактичним шоком . інсультом . інфарктом ? І ЗА СКІЛЬКИ ЧАСУ? У ХВОРОГО Є ШАНС ВИЖИТИ?????
хірург Показати IP 1 Лютого 2017 22:57
Хіба та констанкевич чи гузь розібралися, що то таке госпітальні округи? А вереску наробили, нібито з них труси знімають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus