USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

На Волині віддали останню шану батькові шістьох дітей, захисникові Андрієві Новосаду

1 Квітня 2024 12:16
Погожий недільний ранок 31 березня у селищі Турійськ, селах Селець, Соловичі, Мокрець, Блаженик був пронизаний болісними звуками траурного кортежу. Після кількох місяців тривожного очікування, молитов родини і віри у диво, до рідного Туропина повернувся на щиті захисник України Андрій Васильович Новосад.

Про це повідомили у Турійській громаді.

Андрій Новосад став на захист рідної землі за покликом власного сумління 11 серпня 2023 року. Із 6 січня по 28 березня нинішнього року Андрій вважався зниклим безвісти. Загинув у Пологівському районі Запорізької області під час виконання бойового завдання. Йому назавжди 45.

Люди виходили на вулиці, щоб утворити живий ланцюг за маршрутом до місця проживання сім’ї Героя.

На останнє прощання з полеглим захисником прийшли односельці, друзі, знайомі, однокласники, представники влади, бойові побратими. У древньому туропинському храмі Воздвиження Чесного Хреста піднеслася до небес спільна молитва за вічний спочинок душі загиблого воїна у Царстві Небесному. Заупокійний молебень відслужили священники Турійського деканату ПЦУ.

Односельчани й побратими тільки хороше згадували про Андрія. Він був люблячим сином та батьком. Разом із дружиною Антоніною Миколаївною виховував шістьох діток.

«Завжди дбав про свою родину, робив все можливе, щоб діти росли здоровими та щасливими. Мав багато друзів, був надзвичайно позитивним і доброзичливим, завжди готовий підтримати інших. Мужній та сміливий, небайдужий до долі своєї країни...», – розповіли про Андрія вчителі Туропинської гімназії.

З усіма військовими почестями Героя поховали на кладовищі в рідному селі.

«Назавжди у нашій пам’яті та із вдячністю залишиться ім’я Героя-воїна Андрія Новосада, який віддав своє життя за незалежність і територіальну цілісність рідної землі.

У цей надзвичайно важкий час ми низько схиляємо голови у скорботі та висловлюємо щире співчуття мамі Надії Євстафіївні, дружині, сестрі, дітям, рідним та близьким Героя.

Важко знайти слова втіхи, неможливо заспокоїти біль та гіркоту втрати. Кожен загиблий воїн – це болючий шрам на душі кожного з нас», – йдеться у повідомленні громади.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним. Вічна шана, честь і слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus