USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині віряни, які пішли від священника, що привітав Путіна, пів року моляться на вулиці

9 Січня 2021 15:07
Парафіяни з села Галинівка Володимир-Волинського району майже пів року проводять служби надворі, поруч з храмом. Будівля кілька місяців як опечатана.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

За перехід з УПЦ до ПЦУ жителі Галинівки проголосували ще в серпні, але юридично перехід громади до Православної церкви України досі не зареєстрували.

На недільні та святкові служби парафіями збираються надворі. Вести богослужіння у Галинівку приїжджає священник ПЦУ Сергій Місан. Каже: на молитву збираються 30-40 людей.

Двері храму у Галинівці опечатані. Замок на двері повісили восени, після того, як священик Олексій Шаран приїхав служити на храмове свято. Батюшка молився у церкві з парафіянами, які не підтримали перехід до ПЦУ. Тепер він у храмі не з’являється, двері свого будинку кореспондентам не відкрив.
Нагадаємо, 28 липня 2019-го настоятель храму у селі Галинівка на особистій сторінці президента Росії у соцмережах привітав його із Днем ангела. Громада вчинку Олексія Шарана обурилася.

«Скільки погинуло дітей українських. Ще мій син уже четвертий рік на Сході. Батюшка зразу був по-людськи, а потім щось зробилося і все гірший-гірший, а потім взяв і привітав Путіна», – розповіла жителька села Марія Євсюк. Жінка одна з 57 представників громади, які в серпні підтримали перехід до ПЦУ. Лишитися з УПЦ забажали шість жителів громади.

Як пояснив Суспільному прессекретар Володимир-Волинської єпархії УПЦ Молодимир Мацур, Олексія Шарана звільнили з посади настоятеля восени. «Він був направлений у монастир для покаяння. На сьогодні він не проводить богослужіння у жодному храмі », – каже прессекретар.

Богослужіння у храмі, де зчинився скандал, проводять почергово. Громада досі очікує, коли офіційно зможе перейти до ПЦУ. В облдержадміністрації розповіли, що документи про перехід з Галинівки отримали, але не повний. Зі слів начальника відділу управління культури ОДА Василя Гайдука, бракує старого статуту, який нині в священника Юрія Татунчака, якого Володимир-Волинська єпархія УПЦ призначила настоятелем замість Олексія Шарана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Чому Показати IP 9 Січня 2021 18:00
громада має шукати той старий статут, а не простіше владцям його витребувати,важілів впливу у них достатньо...
Анонім Показати IP 9 Січня 2021 19:28
А це влада спеціально підігрує путінській церкві. Всім відомо до кого Медведчуки літають і хто є фактичною владою у Володимир=Волинському районі
Пцерква є Показати IP 9 Січня 2021 20:07
Везіть паству.
Експерт Показати IP 9 Січня 2021 20:34
:)
Дідо Показати IP 11 Січня 2021 10:00
Темний народ якому потрібен пастух

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus