USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

На Волині комісар визнав, що вимагав гроші в АТО-шника

20 Січня 2015 19:00
Головний спеціаліст відділення комплектування Нововолинського райвійськкомату, якого впіймали на хабарі, визнав свою провину. Посадовець вимагав хабар у розмірі 500 доларів (близько 9000 гривень) в чоловіка, який відслужив в зоні АТО.

Про це військовий прокурор Луцького гарнізону Західного регіону України Олександр Курсов розповів перед брифінгом щодо 4 хвилі мобілізації сьогодні, 20 січня.

З його слів, 15 січня до Управління МВС у Волинській області звернувся громадянин, який заявив про вимагання в нього хабара у розмірі 500 доларів. За ці кошти головний спеціаліст відділення комплектування Нововолинського райвійськкомату обіцяв «відмазати» чоловіка від служби.

Завдяки «негласним» слідчим діям посадовця вдалось «взяти на гарячому» вчора, 19 січня.

«У цьому випадку працювали спільно Служба безпеки, УМВС, а військова прокуратура здійснювала процесуальне керівництво. Вчора йому повідомили про підозру у вчинені злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 ККУ. Наразі триває досудове слідство», - сказав Курсов.

Працівник Нововолинського райвійськкомату, зі слів військового прокурора Луцького гарнізону Західного регіону, повністю визнає свою провину.

Зі слів Олександра Курсова, жодної характеристики працівнику він дати не може, оскільки не знав його до цього інциденту. Враховуючи той факт, що особа, яка вимагала хабар, є працівником військкомату, то займатись цією справою буде військова прокуратура, а не міліція.

Своєю чергою, Курсов зазначив, що говорити про міру покарання поки не варто, оскільки провину має встановити суд. Позаяк, з його слів, за посадові злочини передбачено усунення з посади. Особа, яка вручила хабар, буде проходити у даній справі як свідок, оскільки заявила в органи правопорядку про те, що з неї вимагають кошти за «вирішення» питання.

Проте, скандал, пов’язаний із затриманням на одержанні неправомірної вигоди працівника військкомату у Нововолинську, може бути не останнім. Таке припущення під час брифінгу у приміщенні облуправління СБУ 20 січня висловив тимчасово виконувач обов’язків начальника УСБУ в області Олександр Карпенко, – повідомляє IA ZIK.

Також видання зазначає, що чоловік, у якого військовий вимагав хабар у розмірі 9 тисяч гривень (500 доларів), раніше вже воював у зоні АТО.

«А коли працівник військкомату не просто вимагає хабара, а ще й торгується…», – обурився Карпенко.

З його слів, СБУ на прояви корупції під час мобілізації реагуватиме оперативно і жорстко. «Приємно, що люди не бояться, звертаються до спецслужби», – додав він.

«Це – перший випадок, але, певно, не останній», – припустив керівник УСБУ у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Злий Показати IP 20 Січня 2015 19:22
«Приємно, що люди не бояться, звертаються до спецслужби», – додав він. Так і повинно бути!!! Ми маєм ламати цю долбану систему, і поки ми її не зламаємо, порядку в країні не буде! Треба виявляти порушення і хабарництво у всіх його сферах, заявляти про це, писати скарги, знімати на відео і т.д. А якщо буде кришування і прикривання всілякого лайна, тоді прийдеться об"єднатися і "возити на природу". Іншого виходу я не бачу. Просто наші люди настільки залякані, що навіть не думають десь когось "здати". Це процвітає в лікарнях, в пологовому будинку, прокуратурі, судівській системі, митниці і т.д. Давайте змінювати нашу країну разом і вчити правильно жити наших дітей! Все починається з малого.
Рожищанин до Злий Показати IP 20 Січня 2015 21:29
У м.Рожище не має чесного ГАЇшника - ВСІ БЕРУТЬ, не дають ВИМАГАЮТЬ. Напер навчив молодь аж самого чуть не взяли - втік на пенсію, зараз в.о. начальника Кропива дає всім зрозуміти що він Великий "кровосісь" але п'яненьких таксистів чомусь не бачить. Ах забув їх начальник Басалик кришує, СБУ придивіться до Рожищенських хабарників так бистро хати будують начальники вищеперелічених підрозділів з мізерними зарплатами що аж страшно за країну нашу.
Прокурор Показати IP 20 Січня 2015 20:23
Хабарників - до кримінальної відповідальності
Прохожий Показати IP 20 Січня 2015 20:30
То комісар чи головний спеціаліст відділення? Приведіть заголовок у відповідність тексту або навпаки... Безтолочі!
123 до Прохожий Показати IP 21 Січня 2015 11:36
А де ви бачили щоб головний спеціаліст брав хабарі без дозволу і благословіння начальника, в даному випадку комісара? І в результаті спеціаліст буде відповідати, а начальник і далі брати
Оля Показати IP 21 Січня 2015 09:06
Погладять по голівці і випустять.Кого вони засудили, а нікого --це все піар, видимість,що працюють служби.А вони всі такі.Їх всіх потрібно звільнити і набрати нових, як сказала грузинська міліціонерша у нас, а хто порушив закон, не звільняти, а зразу в тюрму.Тоді буде порядок може.Бо викорінити хабарництво і корупцію вкрай важко,просто неможливо
Лучанка Показати IP 21 Січня 2015 21:33
Народ, а нафіга даєте? Не давайте, а чесно виконуйте свій обов"язок, тоді ніхто не зможе брати, а тим більше ВИМАГАТИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus