USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

На Волині виявили групу нелегальних бурштинокопачів

7 Липня 2015 12:07
Факт незаконного видобування бурштинузнову виявили на Маневиччині.

Прокуратура Маневицького району здійснює процесуальне керівництво у кримінальному проваджені, яке розслідує слідчий відділ Маневицького РВ УМВС України у Волинській області за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення – бурштину - на території району.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області

Як повідомив прокурор Маневицького району Микола Дарчик, під час здійснення слідчих (розшукових) дій 04 липня 2015 року у лісовому масиві поблизу села Галузія правоохоронці виявили групу осіб, які незаконно видобували бурштин.

У зловмисників вилучили мотопомпу, пожежні рукави, металеві стержні та інше обладнання, за допомогою якого вони здійснювали свій промисел.

Триває досудове розслідування.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, раніше активісти Автомайдану виявили руйнівні наслідки нелегального видобутку бурштину в поліських лісах - на місці сотень гектарів лісу виявили«місячний пейзаж». ФОТО. ВІДЕО.

Аби зупинити «бурштинову лихоманку», 23 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Верховну Раду невідкладно законодавчо врегулювати видобуток бурштину. Аваков звернувся до голови парламенту Володимира Гройсмана з проханням скликати спеціальну сесію і законодавчо врегулювати це питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
валера Показати IP 7 Липня 2015 14:38
точно, знайшли сокырку пыд лавкою
Анонім Показати IP 7 Липня 2015 16:47
Як там та жінка з 40 кг бурштину?
Анонім Показати IP 7 Липня 2015 17:41
В Молдові затримали тону бурштину(українського), а на Волині 2 кг. На Рівненщині 26 кг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus