USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зупинити «бурштинову лихоманку»: Аваков просить Гройсмана

23 Червня 2015 11:57
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликає Верховну Раду невідкладно законодавчо врегулювати видобуток бурштину.

«Треба негайно ухвалити пакет законів, що регулюють діяльність шукачів. Дати можливість людям легально заробляти на видобутку бурштину своєю працею», – написав Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці.

Згідно його даними, у Житомирській, Рівненській та Волинській областях незаконно добувається бурштину на 500 мільйонів доларів на рік. При цьому держава не отримує жодної вигоди у держбюджет.

Він також зазначив, що необхідно негайно обумовити екологічні умови і обмеження у процесі видобутку, ввести державні ліцензії на ділянки видобутку та технагляд. Також міністр наполягає на необхідності державної та/або спеціально підконтрольної державі приватної закупівлі і сертифікації каменів бурштину.

«Ми обговорювали це з прем'єром на вихідних і, я знаю, що прем'єр на найближчий Кабмін виносить у межах своєї компетенції пакет доручень щодо врегулювання ситуації – але, це тактика і напівзаходи. Потрібно законодавче рішення», – наголосив він.

Аваков звернувся до голови парламенту Володимира Гройсмана, з проханням скликати спеціальну сесію і законодавчо врегулювати це питання.

Нагадаємо, раніше активісти Автомайдану виявилируйнівні наслідки нелегального видобутку бурштину в поліських лісах - на місці сотень гектарів лісу виявили «місячний пейзаж». ФОТО. ВІДЕО.

БУРШТЫН: ПУТЬ ОТ ПРОБЛЕМЫ К РЕШЕНИЮ!В стране настоящая «янтарная лихорадка». Колоссальное количество людей живет на э...

Posted by Арсен Аваков on 22 Июнь 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 23 Червня 2015 12:14
Міліція,як завжди, свою непрофесійність,лінь та злочинну недбалість, списує на інших. Якщо хтось краде, то що потрібна допомога депутатів? Розкрадання надр, це серйозний злочин.
Авакову (Фейсбукову) Показати IP 23 Червня 2015 19:55
Припни правосєків на кортокий повідок, які по лісах з автоматами шастають. І настане спокій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus