USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині визначатимуться з категоріями пільговиків

1 Лютого 2016 12:40
Визначити, які категорії громадян повинна забезпечувати пільговими перевезеннями держава, а які – місцеві бюджети, пропонують на Волині.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 1 лютого.

Як зазначив директор департаменту фінансів та бюджету ОДА Ігор Никитюк, питання пільгового перевезення вивчають у Кабміні. Наразі не передбачено субвенції з держбюджету, хоча в Україні налічується до 48 мільйонів пільговиків (дехто з громадян потрапляє одразу в декілька пільгових категорій). Вивчають питання монетизації пільг, але передусім потрібно зробити їхню інвентаризацію.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що облдержадміністрація пропонувала Кабміну збалансувати норми законів та надати право органам місцевого самоврядування приймати рішення про визначення категорій пільговиків. Наразі пріоритет у цьому належить державі, попри те, що вона не бажає фінансувати пільгові перевезення. З його слів, перш за все до пільговиків варто зараховувати родини загиблих учасників АТО, дітей-інвалідів, ветеранів (та фінансувати їх перевезення за кошти держави). Інші категорії пільговиків, мовляв, повинні визначати органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що закон про держбюджет на 2016 рік не передбачає коштів на перевезення пільгових категорій громадян, разом з тим, інші закони не скасували пільги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Петро Показати IP 1 Лютого 2016 13:10
В Україні населення менше 48 мільйонів. А ви пишете, що пільговиків стільки. Абсурд.
Уважна Показати IP 1 Лютого 2016 13:40
48 мільйонів, бо дехто з громадян потрапляє одразу в декілька пільгових категорій. Тож ПИШЕ!
Захар Петрович Показати IP 1 Лютого 2016 14:19
48 мільйонів пільговиків... Ви хоть самі вірите в такі дані?
... Показати IP 1 Лютого 2016 16:16
ТАК!!! Заходить пільговик і показує водієві 3-4 посвідчення зазначаючи, що б той сам вибрав яке підходить.
Ліда Показати IP 1 Лютого 2016 21:34
Якщо по-людськи і по-справедливому , пільги родинам загиблих учасників АТО не повинні навіть обговарюватися. Нехай кожний чиновник хоча б на хвилинку поставить себе на місце батьків загиблих.
коля Показати IP 2 Лютого 2016 01:43
Ніяких пільг. Доплату до пенсії чи дотацію на проїзд, щоб кожен платив а то їздять бабульки задарма по 4 рази на день то що їм доплату таку дати ні. Треба на місяць зробиьи щоб всі платили і тоді порахувати реальну кількість потрібних дотацій.
ІРА до коля Показати IP 3 Лютого 2016 14:51
ТАК. ЗГІДНА З ВАМИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus