USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині назначать відповідальних за жертв торгівлі людьми

12 Червня 2014 22:00
У кожному районі і місті Волині визначили відповідального чиновника, обов’язком якого є допомога жертвам торгівлі людьми.

Про це йшлося під час прес-конференції у Волинському прес-клубі на тему «Утворення мережі громадських організацій у Волинській області щодо дотримання прав людини у сфері протидії торгівлі людьми» сьогодні, 12-го червня.

Відповідає за це департамент соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації.

«Цього року ми перебрали на себе нові функції. Вже проаналізували нормативні документи й зробили перші висновки. Тапер в кожному районі і місті Волині є визначений відповідальний фахівець, до яких можуть звертатися постраждалі люди», - розповідає заступник директора Департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Оксана Гобод.
Вона запевняє, що люди зможуть отримати офіційний статус постраждалого від торгівлі людьми й відповідну допомогу без бюрократичних проблем.

Зауважимо, що коли постраждалому надано офіційний статус жертви від торгівлі людьми, він отримує соціальну допомогу. Згідно із законами України це: одноразова матеріальна допомога, допомога в отриманні освіти, психологічна, правова допомога, безкоштовне медичне обстеження й лікування.

Громадські активісти наголошують, що тим, хто став жертвами торгівлі людьми, а це і сексуальне, і трудове рабство, - необхідно звертатися за допомогою й не соромитися цього.

«Кожен постраждалий, з яким я говорив, має проблеми зі здоров’ям: хтось шлунок зіпсував, у іншого з хребтом проблеми виникли, від сексуального рабства ще гірші проблеми, бо людей піддають катуванню. Отримавши офіційний статус постраждалого від торгівлі людьми, отримуєш певну державну допомогу», - пояснює голова правління громадської організації «Асоціація місцевого розвитку «Велес» Віктор Вальчук.
Аби виявляти постраждалих волинян від торгівлі людьми й фахово їм допомагати, держслужбовці проходять необхідні навчання.

«У нас зроблені перші кроки в системній роботі. Ми розробили навчальний модуль щодо протидії торгівлі людьми, який триває 6 годин. Усі без винятку державні службовці, які підвищують у нас кваліфікацію, проходять такий курс навчання. Вже навчили 400 осіб», - інформує завідувач кафедри державного управління Волинського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Людмила Матящук.
Вона додає, що ці спеціально навчені держслужбовці зможуть на місцях виявляти постраждалих і співпрацювати з відповідальними в районі, аби ефективніше допомагати людям.

Нагадаємо, на Волині жертви торгівлі людьми є в кожному районі, а найбільше постраждалих українців продають в Росію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus