USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Українців найчастіше продають в Росію

12 Червня 2014 19:30
Волинські експерти констатують, що ринок торгівлі людьми перепрофілювався. Українців найчастіше «продають» в Росію і навіть не в сексуальне рабства, а в трудове.

Про такі тенденції розповіли під час прес-конференції у Волинському прес-клубі на тему: «Утворення мережі громадських організацій у Волинській області щодо дотримання прав людини у сфері протидії торгівлі людьми» сьогодні, 12 червня.

За станом на 1 січня цього року на Волині громадські активісти надали допомогу 54 краянам, які стали жертвами торговців людьми.

«Це може трапитися будь з ким, але не зі мною» - цей стереотип склався у суспільстві. Але він - хибний, бо жертвами работоргівлі стають люди різного соціального статусу, віку й статі. Раніше найбільше страждали від цього українки, які потрапляли в сексуальне рабство, більшість з них - у Туреччину. Тепер усе по-іншому. Зараз жертвами найчастіше стають чоловіки, які потрапили у трудове рабство, найбільше таких в Росії», - розповідає голова правління громадської організації «Асоціація місцевого розвитку «Велес» Віктор Вальчук, який допомагає постраждалим.

Він говорить, що допомагати людям важко, бо ніхто не хоче зізнаватися. Часто чоловіки, які приїжджають з горе-заробітків, кажуть, що їх обікрали у потязі чи, буцімто, мають прислати якусь банківську картку з грошима. Насправді ж, зі слів Віктора Вальчука, чоловіки працюють безплатно на загороджених територіях із воєнізованою охороною. Тікачів привселюдно б’ють, або ж непокірним щотижня показують нове відео з його родиною, де дитина іде в школу чи жінка в магазин, погрожуючи завдати їм шкоди.

Аби про трудове рабство близьких не довідалися в Україні, утриманим дозволяють користуватися мобільним телефоном раз на тиждень, спілкування відбувається в присутності наглядача.

Голова правління громадської організації «Асоціація місцевого розвитку «Велес» Віктор Вальчук радить перед поїздкою з-за кордон, звертатися в їх об’єднання за консультацією, телефони: (0332) 72-71-98, 095-523-37-53.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дончанин Показати IP 12 Червня 2014 19:57
коментар було видалено
ВВ Показати IP 12 Червня 2014 22:42
Думаю всем кого кацапы обидели надо брать оружие и идти на восток. У вас есть шанс их много поубивать.
лпдмуа а простише и Показати IP 13 Червня 2014 07:54
не перебільшуйте вони самі сотнями в россію на заробітки віізджають незважаючи що реально іде війна -це правда навіщо себе обманювати : І наших заробітчан від москви до Владивостока нерахаючи Ленінград-калугу-підмосковье е причина подумати як це використати щоб цим нескористалися москалі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus