USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

З волинського храму викрали ікони, яким понад 200 років

13 Січня 2019 14:05
У Смоляві обікрали церкву. Сліди зламу і зникнення цінних ікон виявили вранці 13 січня, коли відкривали храм на службу.

У церкві Святого Архістратига Миїхала зберігалися старовинні ікони, яким понад 200 років. Саме ці ікони потрапили до рук зловмисників. Про це пише Район.Горохів.

Злодії працювали у рукавичках, вкрали тільки полотна, вирізавши їх з рам, які залишили на місці злочину.

У церкву викликали поліцію, проводять слідчі дії.

Довідково. Дерев'яна церква у Смоляві зведена замість попередньої у 1783 році. Щоб церква стала подібною до інших в єпархіяльному стилі, до класичної тризрубної конструкції у 1877 році добудували дзвіницю. Пам'ятка архітектури місцевого значення. В користуванні громади УПЦ Московського патріархату. Розташована на березі річки південної околиці села, в оточенні дерев, віддалено від забудови, недалеко на північ від цвинтаря. Складається з трьох зрубів (нава трохи ширша), до вівтаря з півночі прибудована ризниця. Низький світловий восьмерик нави вкритий банею, яку вінчає ліхтар з маківкою. Квадратова в плані триярусна дерев'яна дзвіниця прибудована до західного фасаду бабинця.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.in.ua заборонено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 13 Січня 2019 16:56
селюки не цінують мистецтва, купіть їм пластикові квіти.
Шерлок Показати IP 13 Січня 2019 18:31
А, може, ці ікони слід шукати в приватних церквах на території маєтків Порошенка і Ко?
я Показати IP 16 Січня 2019 12:12
якщо інформація про викрадені ікони є в Інтернеті то злодії можуть бути з будь якого міста, гастролери. Приїхали подивились, в ночі обікрали. Їх знайти треба поліцейським дуже постаратись, якщо буде бажання до роботи конєчно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus