USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зливав дані РФ: на Волині до 14 років засудили колишнього військового

16 Лютого 2023 12:45
Контррозвідка Служби безпеки України викрила колишнього військовослужбовця, який був завербований представником спецслужб РФ для збору розвідувальної інформації на шкоду державній безпеці нашої країни.

Про це повідомляють пресслужби СБУ та прокуратури Волині.

За даними слідства, завербований російськими спецслужбами чоловік із березня 2019 по березень 2020 року надавав іноземній державі допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, збирав та передавав представнику головного управління генерального штабу збройних сил російської федерації відомості про військові об’єкти, які дислокуються на Волині. Також представників спецслужб РФ цікавила інформація про учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.
Ворога особливо цікавили дані про військовий аеродром у Луцьку, місця розміщення споруд та техніки, озброєння, забезпеченість навігаційними засобами, відомості про військовослужбовців, які проходять військову службу, функціонування пропускного режиму, наявність недоліків у системі охорони та оборони. Ще одним із завдань зрадника було створення агентурної мережі із проросійськи налаштованих інших мешканців регіону.

4 березня 2020 року співробітники СБУ затримали фігуранта під час спроби перетину державного кордону. Це колишній льотчик, «який ненавидів країну, котрій давав присягу», Віталій Синельников.

Він намагався вивезти секретні документи – світлини ключового оборонного об’єкту на території Західної України, Луцького військового аеродрому, де дислокується 204-та севастопольська бригада, виведена з окупованого Криму.

Як виявилося, окремих агентів серед авіаторів він використовував «в темну». Один з них – луцький авіалюбитель Ілля Сметанін. Чоловік каже, що прямих питань Синельников не задавав, натомість уточнював, скільки бортів літає тощо.

Слідчі СБУ зібрали беззаперечні докази вини зрадника та скерували матеріали провадження з обвинувальним актом до суду.

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав фігуранта винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Роман Показати IP 16 Лютого 2023 13:01
Це ж товаріща смєтаніна друг.
Анонім до Роман Показати IP 16 Лютого 2023 13:49
Назвіть прізвище.
Вікторія Показати IP 16 Лютого 2023 13:05
театр
Анонім до Вікторія Показати IP 16 Лютого 2023 15:44
Не театр, а зрада Батьківщини. Шкода, що тебе, овечки з бобляхами, це ніколи не дійде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus