USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині затримали чоловіків, які видобували бурштин-сирець

22 Травня 2015 11:22
На Волині затримали бурштинокопачів. У результаті рейду вилучили автомобіль, спецобладнання і бурштин-сирець. Про це інформують у прес-службі волинської міліції.

– Незаконним промислом зловмисники займалися на території Маневицького району. Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, встановила: четверо осіб, мешканці Волинської і Рівненської областей, за допомогою мотопомпи, двох пожежних рукавів, гофрованої труби, металевого направляючого наконечника видобували бурштин-сирець, – розповів начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

У результаті вилучено автомобіль «ЛУАЗ», спецобладнання та камінці бурштину. Чоловіків доставили у райвідділ міліції для проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За вчинення правопорушення чоловікам загрожує покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.



До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, чи копають луцькі активісти бурштин.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці розповіли подробиці затримання великої групи осіб, яка займалася видобутком бурштину. Затриманим порушникам передбачено штраф у сумі 7400 гривень, хоча збитків подібні копачі бурштину завдають на мільйонні суми. Окрім того, видання публікувало, скільки коштує волинський бурштин на «чорному ринку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 22 Травня 2015 11:49
фото з 2013 року
Анонім Показати IP 22 Травня 2015 14:47
забули хлопці поділитись,так би мовити "підтримати" кришу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus