USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині затримали жителя Рівненщини з 20 кг бурштину

20 Лютого 2019 10:24
На автодорозі поблизу села Ситниця 19 лютого співробітники Маневицького відділу поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «BMW» під керуванням 28-річного жителя Рівненської області. Під час проведення огляду у багажнику транспортного засобу поліцейські виявили мішок із камінням схожим на бурштин-сирець.

Правопорушника зупинили співробітники групи реагування патрульної поліції. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, повідомляє прес-служба волинської поліції.

Правоохоронці вилучили бурштин-сирець загальною вагою близько 20 кг. та направили його до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Правоохоронці поводять першочергові слідчі заходи в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення встановлених правил використання надр. Санкція статті передбачає покарання штрафом у розмірі від 6,8 тис. грн. до 11,9 тис. грн. або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юристам Показати IP 20 Лютого 2019 11:58
А в Україні є відповідальність за перевезення бурштину?) що тут незаконного?
1 до Юристам Показати IP 20 Лютого 2019 18:56
Незаконно, якщо походження такого каміння не встановлено. Якщо не має документації, яка підтверджує купівлю бурштину у підприємства, яке займається його видобутком чи обробкою - такий камінь вважається нелегальним.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus