USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Охочі до волинського бурштину – «якісь невідомі, в балаклавах, зі зброєю»

10 Лютого 2015 18:28
Популярний у сусідній Рівненщині метод нелегального заробітку – видобуток бурштину - поступово «приживається» й на Волині.

Двох правоохоронців притягнули до відповідальності на Волині за незаконний видобуток бурштину. Їхні справи направили до прокуратури. Щоправда, у міліції не повідомляють, які саме злочини чинили ці правоохоронці – самі добували бурштин, чи «кришували» інших незаконних старателів. Про це повідомляє Прес-центр.

Загалом же у минулому році на Волині виявили 27 фактів незаконного видобутку бурштину-сирцю.

Найбільше бурштин копають у Маневицькому районі, там правоохоронці порушили 24 провадження, решта - у Ратнівському і Любешівському районах. 32 особам повідомили про підозру. Вони мають сплатити штраф загалом на 183600 гривень з конфіскацією вилученого у них обладнання.

ЧИТАТИ ПРО БАНДИТСЬКІ РЕАЛІЇ МАНЕВИЦЬКИХ ЛІСІВ

Власне, видобувають бурштин у волинських лісах не перший рік. Однак нині до цієї справи прикута особлива увага громадськості. Зокрема, на місці нелегальних копанок часто почали з’являтись активісти «Правого сектору» та «Самооборони Волині». Останні запевняють, що вони здійснюють виїзди разом з міліцією з квітня. На запитання журналістів, чому про це не повідомляли громадськість, сказали, що «всі справи потрібно спочатку розслідувати, а вже потім про це говорити». А питати їх почали після того, як активісти «Самооборони» почали з’являтись на бурштинових родовищах одразу, щойно їх «накривали» або «правосекторці», або ж міліція.

Нагадаємо, у Волинському осередку Правого сектору відмовились чергувати біля лісів, кар’єрів та копалень, оскільки такими справами повинні займатися правоохоронні органи та лісова охорона.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛІСІВНИКИ ВОЛИНІ: САМОТУЖКИ З БУРШТИНОШУКАЧАМИ НЕ ВПОРАТИСЯ

Нелегальні старателі залишають після себе ось такі "пейзажі":



У міліції, власне, не надають конкретних цифр щодо кількості спільних виїздів із «Самообороною». Мовляв, обліки з даного питання не ведуться. Але підтверджують, що такі виїзди справді здійснюються.

Мешканці сіл, де виявили незаконний видобуток бурштину, підтверджують те, що там відбувається щось дивне. Вони кажуть, що в ліс йти небезпечно. "Там «якісь невідомі у балаклавах. Вони поводяться грубо. Мають зброю. Раніше такого у нас не було», - розповідають місцеві.

Про конкретні факти люди говорити бояться. Кажуть, що за такий видобуток надто велика ціна. Іноді вони можуть коштувати комусь власної безпеки, здоров`я і навіть життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
**** Показати IP 10 Лютого 2015 18:39
А чому це "славні" "патріоти" - представники вищеназваних організацій до цього часу не шастають з автоматами і в балаклавах по степах і лісах південного сходу України? Певно воєнкомат про них забув? Нехай пояснять причину через ЗМІ - публічно. Чогось губернатор забув про обіцянку - активістам вручити повістки.
==== до **** Показати IP 10 Лютого 2015 20:00
А вони, певно, вже інваліди ....
Йухан до ==== Показати IP 11 Лютого 2015 08:46
Не інваліди , а люди з обмеженими можливостями ,але вбільшості вони люди нетрадиційної сексуальної орієнтації
Анонім Показати IP 10 Лютого 2015 18:57
А голови сільських рад в курсі. В любешівському районі голова як захотів то навів порядок.
Анонім до Анонім Показати IP 10 Лютого 2015 21:25
Вкурсі? Та вони в долі. Вони в більшості - ставленики режиму яНУКОВИЧА
Йухан Показати IP 10 Лютого 2015 19:13
коментар було видалено
До уваги МВС Показати IP 10 Лютого 2015 23:42
Подібне продовжуватиметься доти, доки бурштинівців кришуватиме один із претендентів на зама волинської міліції...
Usa Показати IP 11 Лютого 2015 05:18
Что такое бурштина?
Анонім Показати IP 11 Лютого 2015 08:48
Не смішіть мої копита, казав один коник. Всі прекрасно знають в області, що копачів кришують правосєки.
Петро Показати IP 11 Лютого 2015 09:06
Бурштинова лихоманка, якої пік вибухне навесні, принесе багато проблем і завдасть великої шкоди як природі так і людям, а щодо кришування то в даний час хто має владу і зброю той і герой............
помпа Показати IP 11 Лютого 2015 09:35
Все в бездіяльності лісової охорони яка відноситься до правоохоронних органів.В області біля 800 чоловік лісової охорони , які мають право носіння зброї і її примінення в установленому законом порядку. Бруштин добувають максимум в 3-4 районах. Що заважає п. Мазурику і Шереметі організувати мобільні групи, які направляти в місця добування бурштину для боротьби з незаконними " старателями". Ротацію проводити кожного тижня.Чому лісники повинні спостерігати за знищенням лісів ( вони ще не боролись , а плачуть що це їм не підсилу) і не проводити з цим боротьбу? На даний час це АТО на теренах Волині.
Анонім Показати IP 11 Лютого 2015 13:23
до лав самооборони входять люди,які й займаються нелегальним видобутком бурштину, нехай ця організація займеться самоочищенням і не ганьбить пам`ять героїв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus