USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На вихідні у Луцьку не побільшає маршруток

22 Квітня 2015 09:38
Економічно та технічно виправданим вважають у виконкомі рішення про зменшення кількості транспортних засобів на міських автобусних маршрутах у вихідні і святкові дні.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради 22 квітня.

Як повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Анатолій Миронюк, управління транспорту рекомендує продовжити дію рішення виконкому, що ухвалили два місяці тому.

Так, для роботи у вихідні та святкові дні передбачено 150 одиниць транспорту. Експеримент, з його слів, виправдав себе економічно, організаційно та технічно.

Під час перевірки роботи з’ясували, що протягом 15 вихідних днів надійшло лише 9 скарг. Відтак, рішення вважають виправданим із правової точки зору та економічно.

Говорячи про інтервали руху, Анатолій Миронюк зауважив, що, до прикладу, на маршруті №31, на який надійшла одна скарга, інтервал руху у вихідні дні збільшили з 12 до 15-18 хвилин.

Член виконкому Богдан Климчук поцікавився, чи можливо розмістити на зупинках таблички з графіком руху автобусів, адже люди нарікають, що доводиться чекати не 18, а 40 хвилин. До того ж, почастішали скарги від інвалідів на те, що водії не зупиняють автобуси. Так, він пропонував організувати круглий стіл з інвалідами, щоб вислухати їхні пропозиції.

Анатолій Миронюк зауважив, що до нього із подібною скаргою на водія на маршруті №47 звертався інвалід, після чого водій поніс важку кару та «на колінах просив вибачення».

З його слів, загалом працює 500 водіїв, тож складно «поставити свою голову на їхні плечі», навчивши коректно ставитися до пасажирів. Щодо інформації про графік руху, вона існує в електронному вигляді, тож її можна роздрукувати. Проблема, мовляв, полягає в тому, що коли таку інформацію розвісили на зупинках у 2013 році, за три дні її вже не було.

Член виконкому Ігор Муковоз закликав підтримати проект рішення, зауваживши, що зранку у суботу та неділю о 8 годині бачить 8-9 автобусів, що напівпорожні рухаються проспектом Соборності.

Своєю чергою, член виконкому Олег Бондарук запитав, як можна вирішити питання, щоб водії вмикали лише україномовну музику. На це Анатолій Миронюк відповів, що жоден нормативний акт не забороняє вмикати ту чи іншу музику в салоні автобуса, тож він не має повноважень впливати на це.

У підсумку, члени виконкому підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Віктор Показати IP 22 Квітня 2015 09:58
Чому керують графіком маршруток ті, хто ними не їздить... То 3 підряд однакові пусті маршрутки проїдуть, то більш як пів години чекаєш і потрібної немає
Anonymous Показати IP 22 Квітня 2015 10:52
Коли містом керують неадеквати з натяком на нетрадиційну орієнтацію - це біда.... А хто дав право тим чинушам вирішувати, СКІЛЬКИ маршруток має їздити в ПРИВАТНОЇ фірми хоч в вихідний, хоч в робочий день? Хай самі в набитих собачих будках покатаються, постоять під дощем - тоді й дойде! Ну нічого, ВИБОРИ скоро, люди, ДУМАЙТЕ, ЯК ви хочете прожити наступні 5 років!!!
аяяй Показати IP 22 Квітня 2015 11:18
Они аргументируют свои решения и выводы количеством поступивших жалоб за выходные?Если нет жалоб,значит пассажиров все устраивает?напишите куда нужно жаловаться и кому.
Вася Показати IP 22 Квітня 2015 19:29
Так з маршрутками є певні проблеми. Але не все так катастрофічно. Окремі водії нахабніють і з"їзджають з рейсів. У мерії намагаються максимально покращити якість перевезень

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus