USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На «Ягодині» у черзі застрягли 460 вантажівок через відсутність тестів у водіїв

16 Грудня 2021 14:51
На митному пункті пропуску «Ягодин» утворилась величезна черга з вантажних автомобілів, які їхали до Польщі. Водії не можуть потрапити до ЄС, оскільки від них вимагають результати ПЛР-тесту, або тесту на антиген.

Про це стало відомо під час брифінгу за участі керівництва області, Митної служби та Прикордонної служби України щодо нових правил в‘їзду у Республіку Польща, які передбачають обов’язкову наявність негативного ПЛР-тесту (або антиген тесту) у додаток до сертифікату вакцинації проти COVID-19.

Як повідомив начальник Волинської митниці Артем Гузь, рішення польської сторони про впровадження нових правил в’їзду для громадян України стало для них несподіванкою.

«Вчора близько 10 години ранку ми отримали інформацію з польської сторони, що з 10 години Польща припиняє пропускати громадян України без надання ПЛР-тесту або тесту на антиген. Тобто має бути вакцинація і ПЛР тест. На жаль, до цього ніхто з прикордонників і митників про це не повідомляв, вже під обід ми отримаємо офіційно», – сказав він.

Станом на 13 годину, повідомив він, черга складала близько 460 вантажних автомобілів. Натомість спроможність МПП «Ягодин» дає можливість оформлювати 20-25 вантажних автомобілів за годину.

Читати ще: Нові вимоги Польщі для українців: на кордонах величезні черги, люди стоять у заторах понад добу

«Ми зі свого боку збільшили кількість інструкторів. Зараз оформлюємо по 30-35 автомобілів за годину. Ключова проблема полягає в тому, що водії, які перебувають у черзі і роблять тестування, не встигають доїхати до польської сторони за 24 години», – резюмував Артем Гузь.

Він пообіцяв, що у зв’язку зі збільшенням кількості працівників до понеділка цю ситуацію повністю врегулюють.

Нагадаємо, з 15 грудня Польща посилила карантинні обмеження. Особи, які в’їжджають до цієї країни з-за меж Шенгенської зони, повинні пред’явити негативний тест (ПЛР або антиген), який зроблений не раніше ніж за 24 години до перетину кордону.

Вимога тесту стосується навіть повністю вакцинованих громадян. Вчора з початку доби через відсутність такого тесту у водіїв у пункт пропуску Ягодин з польського Дорогуська уже було повернуто 51 транспортний засіб. Це ускладнило і без того напружений у цей період трафік мостом через Західний Буг.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 16 Грудня 2021 15:10
ПЛР тести тільки для мандрівників. Таке ж роз"яснення польської сторони. А водії вантажних авто не мандрують, а працюють.
Сорелла Показати IP 16 Грудня 2021 15:26
Застрягають в пральній машинці, під ліжком, а кордон перетинають.
лінивець Показати IP 16 Грудня 2021 20:46
відкрити там пункт вакцинації і проблема вирішена
Олесь Показати IP 16 Грудня 2021 22:35
Куди дивлятся рішали . Платити і їхати як завжди в ягодині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus