USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Корупція на Волинській митниці: аргументи Андрейківа

17 Березня 2015 15:44
Нині триває перевірка діяльності Державної фіскальної служби, у тому числі й Волинської митниці. Оприлюднення результатів перевірки очікують буквально днями.

А ось щодо перевірки Волинської митниці комітетом Верховної Ради, то очільник митниці Андрій Адрейків переконує, що має письмові докази того, що його аргументи були почуті.

Про це він заявив під час брифінгу 16 березня, організованого в приміщенні ОДА.

Нагадаємо, перевірити діяльність Волинської митниці та її керівника – виконувача обов’язків начальника Андрія Андрейківа взявся комітет з питань протидії та боротьби з корупцією Верховної Ради України.

Про це під час засідання комітету в січні 2015 року заявив заступник голови ДФС Анатолій Макаренко. Також було заявлено, що стосовно керівника Волинської митниці (колишня Ягодинська) Андрія Андрейківа буде проведено службове розслідування і прийнято кадрове рішення.

По тому, 23 січня народний депутат України Борислав Береза повідомив, що виконувачу обов'язків начальника Волинської митниці загрожує звільнення. А сам Андрейків «остаточно засумував» після пропозиції надати комітету декларацію про доходи, аби порівняти з його наявним майном.

Згодом прес-служба народного депутата України, секретаря вищезгаданого комітету Дмитра Добродомова поінформувала, що у результаті роботи були прийнятті певні рішення.

1. Пан Андрейків надає Комітетові свої декларації про майно і доходи за попередні роки, які будуть проаналізовані на предмет відповідності їх способу життя чиновника.

2. Після проведеного компетентними органами службового розслідування, Комітет зробить свої висновки щодо доцільності перебування на своїх посадах керівництва Волинської митниці.

Крім того, нині тривають службові перевірки діяльності вищих посадових осіб ДФС, у зв’язку з чим від роботи відсторонено керівника Ігоря Білоуса та двох його заступників.

Коментуючи ситуацію з перевірками, Андрій Андрейків повідомив, що засідання робочої групи комітету по боротьбі з корупцією ініціювали двоє волинян: Сергій Мостинець і Олександр Огороднік.

«Мостинець – колишній працівник спецпідрозділу «К», який на сьогодні очолює так звану «Асоціацію імпортерів». А Олександр Огороднік – начальник митного поста «Луцьк», який теж представляв імпортерів. Я маю письмові докази, де за результатами їхніх претензій до митниці, які були озвучені, наші аргументи були прийняті до уваги», - повідомив він.

Крім того, з його слів, Волинська митниця звернулася з пропозиціями до комітету митної та податкової політики щодо внесення термінових змін до митного і податкового кодексу. Зокрема, йдеться про обмеження або встановлення чітких критеріїв ввезення кузовних агрегатів, автомобілів та так званих «норм» (згідно статті 374 Митного Кодексу без розмитнення можна ввозити товари на суму до 500 євро).

Крім того, митники запропонували чітко врегулювати на законодавчому рівні питання волонтерського руху і гуманітарної допомоги.

Щодо розслідування діяльності ДФС, там теж слухали Андрія Андрейківа: «Я був присутній на засіданні комітету Кабміну з питань розслідування діяльності ДФС, куди запрошувався начальник Південної, Київської та Волинської митниць та директори чотирьох департаментів. Засідання тривало 6 годин. Ми надали вичерпний перелік інформації, фактів, з якими ми зіткнулися: розбалансованість системи законодавчої, технічної, технологічної. Адже на зміну Міндоходів прийшла ДФС, яка мала урізані повноваження і недостатній рівень законодавчих регуляторів і повноважень».

Відтак, він вважає, що днями закінчиться робота в комісії і стане відомо, наскільки обґрунтованими є претензії до ДФС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
потерпілі діти захис Показати IP 17 Березня 2015 17:01
Коли буде сплаченно штрафні фінансові санкції у бюджет Держави Україна в регресі за Остролуцького\Денисека та нарахована зарплата і "дитячі гроші", інші виплати працівника ?!?
андрейків брехун Показати IP 17 Березня 2015 17:16
засідання робочої групи антикорупційного комітету 23 січня 2015 року ініціював сам Андрейків щоб відбілитись !!!!! Про це офіційно заявив Добродомов перед початком засідання. Мостенець - звільнився з органів СБУ 8 років тому, до чого це сьогодні, за цей період змінилось більше 10 начальників Волинської митниці? По діяльності Андрейківа на сьогодні є 3 кримінальних провадження, 1 в Генеральній прокуратурі. Андрейків - брехун, шахрай, хабарник!!!! Ще тут замішані Клавдія Кутикіна, Роман Микитюк, Олександр Огородник, Юрій Матчук, всі працівники Рівненської та Чернівецької митниць, звідки Андрейківа зі скандалом поперли. І на останок, декларацію про доходи брехун Андрейків не подав, відповідно нічого не вказав про скромну нерухомість в с.Малечковичі Львівської області, хоча на протязі 8 останніх років трудиться в митних органах, де заробітна плата ДУЖЕ ВИСОКА
Сем Показати IP 17 Березня 2015 18:49
Тільки війна, коли із сходу дійде туди, наведе там порядок.
Анонім Показати IP 17 Березня 2015 19:23
в Україні не корупція, а мафія - все зав`язано зверху і хабарі прямують туди ж : жоден хабарник не буде сидіти й дня на своїй посаді,якщо регулярно не платитиме данину своєму керівнику , жодна ланка в цій системі не постраждала після Майдану, а широко розрекламовану боротьбу з корупцією,в кращому випадку, замінять на принесення в жертву незначної частини найнижчих і найдрібніших хабарників,яких успішно замінять на нових.
я Показати IP 17 Березня 2015 20:28
перевірити треба молоді кадри які прийшли рік два тому а вже мають в дворі по дві нових іномарки де взяв на які кошти куплені була є і буде корупція ніхто її не подолає немає хозяїна в нашій україні якби хоч одного навчили після покупки іномарки зразу де взяв гроші і в дупу копня сиди вдома то може другий боявся нікому немає до нього діла в тому вся біда
666 Показати IP 17 Березня 2015 20:30
коментар було видалено
ВОЛК Показати IP 17 Березня 2015 20:31
бїдують хлопцї ой бїдують
1133 Показати IP 17 Березня 2015 20:50
чим ближче до закінчення розслідування, тим більше в святого Андрія здають нерви, чого б це ???? його ж руки нічого не брали
Анонім Показати IP 19 Березня 2015 14:20
Так само як і огородніка катував аж шуба загортала з кожної фірми з кожної машини
Керівництво Рівненсь Показати IP 19 Березня 2015 18:10
Андрій Іванович держись ми віримо в тебе. Завжди готові прмйти на допомогу.
Анонім до Керівництво Рівненсь Показати IP 20 Березня 2015 10:14
їдьте вже, сумки він вже зібрав, не знає де маршрутки на Рівне зупиняються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus