USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

На заміну Ламбрехт: у Німеччині визначилися з новим міністром оборони

17 Січня 2023 12:42
Міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії Борис Пісторіус стане новим очільником оборонного відомства Німеччини.

Як пише Європейська правда, про це повідомляє канал ARD.

Він стане наступником ексміністерки Крістіне Ламбрехт, яка пішла у відставку.

Пісторіус є міністром внутрішніх справ і спорту Нижньої Саксонії з 2013 року. До цього він отримав досвід роботи на муніципальному рівні, обіймаючи посаду мера міста Оснабрюк.

Він є членом СДПН з 1976 року.

Як зазначає Spiegel, завдяки своїй прямолінійності Пісторіус вважався одним із найпопулярніших міністрів у Нижній Саксонії. В останні роки він також був найпомітнішим з міністрів внутрішніх справ СДПН, добре пов’язаний з органами безпеки і добре обізнаний з політикою щодо біженців.

Читати ще: Німеччина та Великобританія наступного тижня оголосять рішення щодо постачання Україні танків

На новій посаді на Пісторіуса чекають величезні завдання. Стан військ оцінюють як жалюгідний, а з огляду на російський напад на Україну існує нагальна потреба в реструктуризації Бундесверу. Міністерство оборони також вважається дуже стійким до змін.

Раніше Пісторіус закликав до конфіскації майна російських олігархів.

«Ми повинні наслідувати приклад Канади і не лише заморозити активи олігархів, які перебувають у санкційному списку ЄС щодо Росії, а й конфіскувати їх і використати для гуманітарної допомоги та відбудови України», – сказав Пісторіус на початку літа 2022 року.

Читати ще: У Німеччині стартували розширені навчання для українських військових від США

Водночас він став на захист канцлера Олафа Шольца від критики про те, що він занадто вагається, якщо йдеться про війну Росії проти України. Шольц робить хорошу роботу, яка врешті-решт завжди виявляється правильною, сказав міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus