USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На засіданні Контактної групи Україна заявила, що вибори на Донбасі поки неможливі

15 Лютого 2017 20:09
Повне припинення вогню на Донбасі, виведення звідти важкої зброї і повернення контролю над кордоном із РФ – такі умови для виборів на Донбасі висунув Київ на Мінських переговорах.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі завершила засідання у Мінську. Про це повідомила прес-секретар представника України у контактній групі Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

"За підсумками сьогоднішньої роботи в Мінську. Ситуація з безпекою залишається тривожною і напруженою. Режим припинення вогню повинен бути стійким і тривалим, важкі озброєння слід відвести від лінії зіткнення, а СММ ОБСЄ слід підтвердити такий відвід. Українська сторона ще раз підтвердила свою позицію про те, що без повного припинення вогню, виведення важких видів озброєнь і військових формувань з території України, без вирішення питання кордону – будь-які розмови про вибори, про закон про особливий статус окремих районів Донбасу не мають практичного вирішення", - йдеться у дописі.

З її слів, була продовжена робота зі звільнення заручників. «У рамках гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи було прийнято рішення звернутися до Моніторингової місії ООН з прав людини з проханням про те, щоб представники місії стали посередниками в процедурі верифікації відмови громадян, які відмовляються від переміщення на територію ОРДЛО в рамках обміну заручниками і хочуть залишитися на території, підконтрольній українській владі. Українська сторона наполягає: для прискорення процесу верифікації необхідно обов’язково залучити до цієї місії Міжнародний Комітет Червоного Хреста», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ще не зовсім свідоми Показати IP 15 Лютого 2017 21:05
Справжні проблеми України розпочнуться після того, як припиниться вогонь на Донбасі, пройде виведення звідти тяжкої зброї та повернення нашим прикордонникам контролю над кордоном з РФ. Поясню, чому саме. Перший момент. Відновлення інфраструктруи Донбасу потребує мільярди грошей (навіть, не гривень). По друге. Всі бойовички, які не загинуть в результаті наступу наших ЗСУ та внутрішноособних "разборок" (надіюсь, в тому числі, будуть Захарченко та Плотницький), втечуть в Росію. Однак, майже всі прокраїнсько налаштовані громадяни Донецької та Луганської областей були змушені виїхати з тимчасово окупованих територій Залишилося місцеве населення (плюс мінус 3 млн осіб), яке не захоплювало в 2014 році українські органи державної влади, не вбивало наших хлопців, не було корегувальниками вогню, фізично і матеріально не допомагало терористам. Тобто, притягувати їх до кримінальної або іншої відповідальності, немає підстав. Але 90 відсотків з них всіма фібрами душі ненавидять Україну. А ми будемо змушені при обставинах, наведених вище, там провести вибори. І кого, здогадайтесь вони оберуть? Це буде постійна ракова пухлина в нашій державі.
123 до Ще не зовсім свідоми Показати IP 16 Лютого 2017 07:29
Одна пухлина вже і призвела до того, що відбуваєтбся в країні. Своєю русофобією і любовью до Бандери. Допоки цяюбов буде нав'язуватися всієї Україні - покою в країні, свідомі і несвідомі, не дочекаємось. Метастази бандеровщини потрібно винищити, поки вона не загубила країну остаточно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus