USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На благо луцької громади «вкалують» 57 чоловік, які керували автівкою у нетверезому стані

17 Квітня 2009 15:50
На обліку у Луцькому міськвідділі кримінально-виконавчої інспекції управління Держдепартаменту з питань виконання покарань перебувають 58 чоловік, яким призначено відбуття громадських робіт згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення. Із них майже всім (57 особам) – за керування транспортним засобом у нетверезому стані. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як розповіла начальник Луцького МВ КВІ Ольга Захарчук, громадські роботи – це такий вид покарання, який призначається згідно з Кримінальним кодексом або Кодексом про адміністративні правопорушення.
«Детальніше можна зупинитися на громадянах, яким громадські роботи призначено згідно з КУпАП. Із 58 порушників, які перебувають на обліку у міськвідділі кримінально-виконавчої інспекції, 57 – засуджені за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння», – зазначила пані Захарчук.
Загалом призначається 40-60 годин громадських робіт і засуджені працюють по чотири години на добу безоплатно. Фактично, в разі порушення цих умов стягнення (наприклад, за прогули) громадяни можуть потрапити під арешт.
«Наразі направлено до суду вісім матеріалів про заміну громадських робіт на арешт. У двох із них уже відмовлено, оскільки порушники зрозуміли, що вчинили неправильно, і просили, аби їх лишили на свободі, а не призначили арешт. Ще одна особа – відбула арешт. Загалом ця міра призначається не більше 15 діб у розрахунку – доба арешту за п’ять годин громадських робіт», – розповіла Ольга Захарчук.
За її словами, затверджено перелік об’єктів, де можна відбувати громадські роботи, зокрема – ЖКП, парк. Слід зауважити, що характер робіт досить «різноманітний» – прибирання території, підстригання кущів, побілка бордюрів, підмітання вулиць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus