USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На «дешевий» волинський хліб дали понад 2 мільйони

24 Травня 2013 16:31
Виділення понад 2 мільйонів гривень на ініційовану департаментом АПК програму створення регіонального страхового запасу зерна на Волині має гарантувати, що до кінця 2014 року ціна на хліб не збільшиться.

Таку думку висловив депутат Борис Загрева під час 19-ої сесії Волинської облради 24 травня.

Інформацію щодо програми створення регіонального страхового запасу зерна на Волині озвучив директор департаменту АПК Юрій Горбенко. Так, метою Програми назвали здійснення впливу на стабілізацію ситуації на ринку зерна, борошна та хліба виробів у 2013-2014 роках.

Мовляв, заготовлені торік 3 тисячі тонн зерна дозволили в період з січня до лютого цього року забезпечити те, що не було подорожчання хліба і борошна.

Депутата Бориса Загреву занепокоїв той факт, що на програму хочуть виділити 2,7 мільйона гривень на 2014 рік. Утім, у ній ще не врегульовані деякі моменти, а саме: хто ж буде закупляти та використовувати зерно з цього страхового запасу. Адже саме цим суб’єктам господарської діяльності будуть надавати фінансову підтримку, використовуючи кошти з бюджету. Натомість гроші, отримані сільгосптоваровиробниками області від реалізації зерна до регіонального страхового запасу стануть додатковим фінансовим ресурсом у період проведення комплексу весняно та осінньо-польових робіт.

Якщо ж і виділити гроші з обласної скарбниці, то людям треба гарантувати, що хліб не подорожчає, - переконаний Загрева.

Тож, він запропонував перенести розгляд цього питання на наступну сесію. А тим часом попрохав написати протокольне доручення в прокуратуру, аби там перевірили, як же використовувалися гроші, які виділялися з обласного бюджету на цю Програму в попередні роки.

Депутати довго дискутували на цю тему і, врешті, слово взяв й голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

«Ми не винаходимо сьогодні велосипед. Ми черговий рік продовжуємо цю роботу. Ця програма – це апробована практика, її перевіряли прокуратура й інші структури», - додав він.

За його словами, купують зерно ті, хто забезпечують уже декілька років поспіль бюджетним установам усталену ціну на борошно, яка становить 2,9 гривні за кілограм.

Врешті, депутати проголосували за проект рішення, не підтримавши пропозицію Бориса Загреви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus