USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На фронті змін – пальба холостими

27 Липня 2009 10:10
Ніби справжній фронтовик, Арсеній Яценюк настроєний агресивно і по-бойовому. Про це засвідчила програма на ICTV «Свобода слова», на якій він був головним героєм.
 
Які ж зміни запропонував той, хто вже бачить себе у снах і наяву на державному престолі? Він вважає, що новообраний президент повинен розпустити парламент, але перед тим примусити нардепів внести зміни у виборче законодавство, яке повинне передбачати відкриті списки. Ну що тут нового?! Ці пропозиції уже набили оскому всім, хто дивиться політичні ток-шоу та виступи нардепів на телеекранах. Що зробив для того, щоб внести зміни у виборче законодавство Арсеній Яценюк, перебуваючи на посаді спікера? Чи для цього у нього було замало повноважень? От коли стане президентом, тоді почне міняти...
 
А чого варта ще одна заява: «...Я ніколи не працював з політтехнологами. Мені ніколи не писали доповіді, ніколи не писали тексти, тому в мене ніколи нічого не пропадало на суфлері. А якщо в мене щось пропадає, я його швидко знаходжу». Хто шукає, той завжди знаходить.
 
Жоден «фронт» не обходиться без «фронтовиків». Хто ж ці відчайдушні бійці новоспеченого раннього та напористого претендента? Як пише «Українська правда», політтехнологами і консультантами у Арсенія Яценюка виступають російські спеціалісти, засватані Кучмою. Невже молодий та амбітний політик планує, що вони й після виборів будуть йому нашіптувати з-за східного бугра, як розбудовувати вільну і незалежну Україну? І думає, що про це ніхто не знатиме.
 
А у штабній «фронтозмінівській» команді друзі і куми, які ще досвіду не мають, а руки вже потирають. Це також відомий сценарій.  Віктор Ющенко, ставши президентом, негайно почав себе оточувати кумами і друзями. Чим усе закінчилося, добре знаємо.
 
Так що про бійців «невидимого фронту змін» уже також багато відомо. При таких консультантах і помічниках цілком зрозуміла заява, що майбутні дії Арсенія Яценюка відрізнятимуться від політики Віктора Януковича, Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко. Зі всього видно, що в гірший бік. Може, вона нагадуватиме політику Леоніда Кучми, проти якої не так давно виступив майже весь народ України, якщо консультанти ті ж самі.
 
Фронтовик-рятівник розсмішив і своєю сірою рекламою на біг-бордах. Присутні на телепрограмі журналісти пожартували, що його рекламу можна перекласти з латині як «Врятувати країну. Миш'як», Яценюк пояснив, що «в таблиці Мендєлєєва не Арсеній, а арсенікум» і що «колись миш'яком лікували, так ми вилікуємо всіх, кого треба вилікувати!»  
 
Але треба відзначити, що претендент у президенти виступив на програмі в дуже широкому амплуа. Окрім медика, який збирається лікувати нашу хвору суспільність миш’яком, він проявив себе і як художник-плакатист, підкресливши, що хоче «замалювати і біло-блакитний, і помаранчевий кольори двома відрами фарби – блакитним і жовтим, оскільки у нас, в Україні, немає інших кольорів».
 
Словом, дуже молодий і різносторонній талант на чолі Фронту стоїть, який усе буде вирішувати сам. І лікувати нас буде, і фарбуватиме, і ні з ким не консультуватиметься. Отакі зміни нас чекають. Виглядає так, що учень середніх класів бавиться у гру «Хочу бути президентом».
 
Як бачимо, «фронт» починає діяти, але поки що іде інтенсивна пальба холостими. Чути далеко, а толку мало.
 
Може виникнути запитання, чому для таких забавок відводять по п’ять годин в телеефірі. Але коли згадати, хто є хазяїном ICTV, усе стає зрозумілим. Олігарх Пінчук. Зять Кучми.
 
Феодосій МАНДЗЮК,
письменник
м. Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Артемій Поценюк Показати IP 27 Липня 2009 14:13
пане Феодосій, я з Вами згоден, що цей яценюк це МУДАК!
Василь Показати IP 27 Липня 2009 16:18
А Ви, пане Феодосій, знову за своє? Схиляю перед вами свою сиву голову. За мужність і за те, що не ховаєтесь за Онанієм чи Семенієм. А раптом оберуть Арсенія? Буду Вам передачі носити у каталашку...
Шеф Показати IP 27 Липня 2009 18:14
Зайдете на Шопена за гонораром
Іннокентій Бест Показати IP 27 Липня 2009 21:59
Правильно пан Василь каже! Якщо "оберуть" яциньюка то про свободу слов можна буде забути остаточно!
Анонім Показати IP 28 Липня 2009 10:47
А був непоганий інформаційний ресурс рік часу.... Типу незалежний... Той Фєдя мав би писати заказні статті у власному блозі, а не в рубриці "Влада". І так ясно, що це владою проплачено.
Анонімф Показати IP 28 Липня 2009 12:36
шо проплачено? всі роззумні люди знають що яцинюк це проект "Юсченко-2" ("Наступник"), влада навпаки лобіюватиме його

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus