USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Ягодинській митниці виявляють більше порушень. ФОТО

20 Листопада 2013 17:50
Митники стали виявляти більше порушень митних правил, ніж торік, а також нещодавно відбулася значна ротація особового складу митниці. Про це розповів начальник Ягодинської митниці Міндоходів Дмитро Поліщук.

Про підсумки роботи митниці за 10 місяців цього року її начальник Дмитро Поліщук розповів під час прес-конференції на території міжнародного автомобільного пропускного пункту «Ягодин», що відбулася 20 листопада.

Він повідомив, що зустрічається з засобами масової інформації Волині вперше. Зі слів Дмитра Поліщука, протягом 10 місяців цього року Ягодинська митниця перерахувала до держбюджету 2 мільярди 387,6 мільйона гривень податків. Сума коштів, перерахованих до держбюджету від реалізації конфіскованих товарів та штрафів, накладених митницею та судом, з початку року становить 7,14 мільйона гривень, окрім того конфіскували валюти на суму 40,9 тисячі гривень.

Ягодинська митниця Міндоходів забезпечила пропуск 14 тисяч вантажів, понад 2 мільйонів автомобілів та приблизно 300 тисяч одиниць засобів залізничного транспорту, державний кордон перетнуло майже 7 мільйонів громадян. Зі слів Дмитра Поліщука, таких результатів досягли завдяки оптимізації роботи підрозділів митного оформлення, спрощення митних процедур, запровадження інновацій. Так, як розповів начальник Ягодинської митниці Міндоходів, середній час проведення процедур у червоному коридорі нині становить годину 10 хвилин, у зеленому коридорі – 2 хвилини 50 секунд. В місцях доставки товарів створили постійні зони митного контролю та організували роботу підрозділів митного оформлення та суміжних контролюючих служб за принципом єдиного офісу.



Протягом 10 місяців 2013 року митниця запровадила 1913 справ про порушення митних правил на суму 23,7 мільйона гривень. Важливим напрямком роботи митниці, зі слів начальника, є протидія контрабанді наркотиків. Так, з початку цього року виявили 18 випадків незаконного переміщення наркотичних засобів, з них 5 спроб переміщення особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено. Направили 16 повідомлень, що містять ознаки злочину, до правоохоронних органів.

Дмитро Поліщук зазначив, що на Ягодинській митниці працюють 13 кінологічних команд, за результатами роботи яких за 10 місяців 2013 року вона посіла перше місце серед митниць Міндоходів України.
ЧИТАТИ ЩЕ: СЛУЖБОВІ СОБАКИ ЯГОДИНСЬКОЇ МИТНИЦІ – НАЙПРОФЕСІЙНІШІ В УКРАЇНІ
У результаті спрацювання службових собак виявили та припинили 38 спроб незаконного переміщення через митний кордон України тютюнових виробів та три спроби незаконного ввезення особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено – гашиш, канабіс, кокаїн та один випадок незаконного ввезення пневматичної зброї.

Він повідомив, що у цьому році виявили приблизно на 30% більше фактів порушень митних правил, ніж за аналогічний період минулого року.



Говорячи про нещодавні зміни серед керівництва митниці, Дмитро Поліщук зазначив, що європейські стандарти передбачають ротацію особового складу митниці за певний період. З його слів, серед працівників Ягодинської митниці Міндоходів провели ротацію на 50%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Верещагин Показати IP 20 Листопада 2013 19:00
Я мзду не беру, мне за державу обидно...
ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 20 Листопада 2013 19:54
не знаю как на счёт "скорости" пересечения таможни........но факт остаётся фактом: очередь до таможни и на самой территории, долгая процедура прохождения паспортного и ТАМОЖЕННОГО контроля.................и нам не интересно знать, как богатеет держава............нам от этого ни холодно ни жарко
lutsk Показати IP 20 Листопада 2013 23:21
"середній час проведення процедур у червоному коридорі нині становить годину 10 хвилин, у зеленому коридорі – 2 хвилини 50 секунд" - він що деб.. на роботу не ходить чи не бачить як люди в чергах стоять по 8 годин

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus