USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На колишньому римо-католицькому цвинтарі, що в Луцьку, хочуть встановити пам’ятку полякам. ФОТО

31 Березня 2009 19:08
Архівними документами підтверджується, що до 1976 року на Меморіалі Вічної Слави у Луцьку був римо-католицький цвинтар, де були поховані поляки. Про це під час засідання обласної комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій сказав заступник голови правління благодійного Фонду «Останній солдат» Володимир Данилюк, – інформує 31 березня репортер «Волинських Новин».
Одним з питань, які розглядалися під час комісії, стало звернення голови Товариства польської культури імені Єви Фелінської до Володимира Данилюка щодо встановлення пам’ятного знаку загиблим полякам на місці колишнього римо-католицького цвинтаря, що 1976 року був розташований на території нинішнього Меморіалу Вічної Слави у Луцьку.
15 січня 1976 року рішенням Виконкому Луцької міської ради вирішено створити Меморіал Вічної Слави для увічнення пам’яті загиблих воїнів у Великій Вітчизняній Війні, а римо-католицьке кладовище, де були поховані поляки, зруйнували. «Треба зрозуміти бажання людей прийти і покласти квіти на місце поховання їхніх близьких», – висловився пан Данилюк.
Пропозиція Володимира Данилюка була простою – встановити невеличкий пам’ятний знак чи хрест з надписом про загиблих на Меморіалі Слави. Члени комісії підтримали ідею зазначивши, що на Меморіалі в Луцьку закарбовано багато трагедій XX століття.
Проте наразі невирішеним залишається питання критеріїв встановлення знаку: місця, яким особам його встановлювати, дати. Окрім того, треба дістати попереднє погодження від Державної комісії з охорони культурної спадщини. Саме цій комісії й планують направити листа на отримання відповідного дозволу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus