USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Ковельщині за вибухівкою ходять на полігон

18 Серпня 2008 15:27



На Ковельщині юнаки розібрали діючу авіабомбу, яку знайшли на території полігону, що розташований неподалік від села Поворськ. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
Місті Ковелі, що на Волині, 1 грудня 2007 року на подвір’ї приватного недобудованого будинку Володимира Г. вибухнув артилерійський снаряд. З’ясувалося, що знайомі власника будинку – 35-річний В’ячеслав Х. та на два роки молодший Віктор Й. (обидва – непрацюючі мешканці міста) – розпилювали 120- міліметровий снаряд часів Другої світової війни електропилою-болгаркою.
Внаслідок вибуху В’ячеслав Х. загинув на місці пригоди. У Віктора Й. – відірвана кисть лівої руки, переломи лівої гомілки та правого стегна, опікові рани обличчя, очей. Чоловік залишився інвалідом на все життя. Та це не стало уроком для інших, а особливо –  для племінника потерпілого Аркадія О., жителя села Поворськ Ковельщини. А ще страшнішими могли бути наслідки злочинних дій, які він вчинив.
 
За повідоменням BЗГ УМВС України у Волинській області,12 серпня в Ковельський МВ УМВС України у Волинській області від командира військової частини А1547 надійшла інформація про те, що на полігоні, розташованому неподалік села Поворськ Ковельського району, військовослужбовці виявили авіаційну бомбу, яка не вибухнула. У ній були відсутні детонатор та вибухова речовина. А винуватцями цього діяння виявилися… підлітки.
Цього ж дня під час відпрацювання селі Поворськ Ковельського району працівники міліції Ковельського МВ затримали майже повнолітнього жителя  цього населеного пункту 15-літнього Аркадія О., який при собі мав чорний поліетиленовий пакет із речовиною світло-жовтого кольору. Згідно з висновком спеціаліста Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України у Волинській області представлена на дослідження речовина є вибуховою на основі тротилу.
Історія, яку повідав Аркадій О. працівникам міліції, була шокуючою. 7 серпня він разом із 18-літнім Олександром П. та 17-річним Миколою Н., жителями села Поворськ Ковельського району, поїхали на полігон, розташований неподалік села, для того, щоб назбирати грибів, про що заздалегідь домовилися.
 
Під час перебування на полігоні вони виявили бомбу, яка була огороджена, і табличку з надписом: «Обережно, не чіпати, не вибухнувший боєприпас!» Однак вони перенесли бомбу в рів неподалік полігону і за допомогою гайкових ключів від’єднали детонатор. Те, що не сталося трагедії, є дивом, адже авіабомба була діючою.
Наступного дня бешкетники приїхали на те ж саме місце, де залишили боєприпас, і за допомогою ножа почали видобувати вибухову речовину. Аркадій О. видобуте помістив у поліетиленовий пакет і закопав неподалік від полігону, а Олександр П. переніс та сховав згадану речовину за місцем свого проживання.
12 серпня Аркадій О. був затриманий працівниками правоохоронних органів Ковельського МВ УМВС у Волинській області. У зловмисника відразу вилучили вибухову речовину тротил вагою 3100 грамівів. Того ж дня під час огляду будинку громадянина Олександра П. вилучено 4350 грамів такої ж речовини, яку він, із його слів, взяв для глушіння риби.
За висновком експерта-спеціаліста при УМВС України у Волинській області, вказана речовина придатна для використання за призначенням. Зараз порушена кримінальна справа за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, щокарається позбавленням волі на строк до п’яти років. Є ще одне запитання, на яке необхідна відповідь: як працівники полігону охороняють боєприпаси, коли майже всі жителі приближених населених пунктів можуть вільно потрапити на його територію?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus