USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Любешівщині підстрелили скажену лисицю

15 Вересня 2008 15:15
На початку вересня в одному з сіл на Любешівщині вбили лисицю, в якої опісля було виявлено сказ. Про це 15 вересня інформують «Волинські Новини».
У селі Будники Любешівського району Волині 5 вересня поблизу одного з обійсть підстрелили лисицю. Після дослідження тіла цієї дикої тварини у Волинській обласній державній лабораторії ветеринарної медицини з’ясувалося, що вона була хвора на сказ.
Начальник управління державної ветеринарної медицини Волинської ОДА Богдан Лозинський вважає, що причин для занепокоєння у цьому факті немає. За його словами, в області вже два роки поспіль не було захворювань на сказ у домашніх тварин. А у дикій фауні, як пояснив пан Лозинський, постійно циркулює збудник сказу, тому на Волині фіксують подібні випадки. І ситуація не зміниться, якщо хоча б протягом 5 років в області не вакцинуватимуть диких тварин.
«Допоки не робитимемо, як у Європі, де вакцину двічі на рік розкидають із вертольотів, сказ виявлятимуть», – переконаний головний ветеринар Волині. Богдан Лозинський розповів, що в інших областях щось подібні заходи вже впроваджені. Однак західний регіон як найблагополучніший по сказу поки що в цю програму не увійшов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus