USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Любомльщині діти найчастіше хворіють на карієс

14 Жовтня 2008 12:44
Про результати проведення медичних оглядів школярів району йшлося сьогодні на апаратній нараді в Любомльській РДА, яку проводив голова райдержадміністрації Василь Веремчук, – повідомляють 14 жовтня «Волинські Новини».
Як інформує офіційний сайт Любомльської РДА, головний лікар ЦРЛ Володимир Дибель розповів, що із 5489 учнів на сьогодні оглянуто 4717, що складає 86% школярів. Огляди проводилися силами ЦРЛ, та сільських лікарських амбулаторій. Серед виявлених хвороб переважають карієс зубів і патологія прикусу (31,2 %), захворювання щитовидної залози (21,4 %), захворювання ЛОР-органів (17 %), зниження гостроти зору (13,1 %).
Лікарі виявили також захворювання травної системи, хірургічні патології, хвороби шкіри і лімфатичних залоз, порушення постави. Загалом із загальної кількості дітей, які відвідують школи та дитячі садки 61% хворіють. Такий стан справ має насторожити і медиків і педагогів, вважає голова РДА Василь Веремчук.
У зв‘язку з цим керівництву центральної районної лікарні доручено розробити рекомендації для вчителів та батьків стосовно профілактики різного роду захворювань, а також регулярно висвітлювати цю тематику на сторінках місцевої преси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus