USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На малювання портрету луцькі художниці витрачають понад 5 годин. ФОТО

23 Січня 2013 16:00
Портрети з фотографій простим олівцем або ж акварельними фарбами малюють юні таланти у Луцьку. Кажуть, малювання перестало бути хобі, а люди все частіше звертаються із замовленнями. Трапляється, що хочуть, аби намалювали, власне, їх самих.

«Так, портрет є чудовим подарунком, хоча раніше, пам’ятаю, це не було так актуально, зараз чомусь – навпаки», - зауважила юна художниця Софія Верба. 18-річна дівчина малює акварелями. Каже, захопилась малюванням ще тоді, коли навчилася тримати в руках олівці.

«Спочатку рідні були не в захваті, побачивши мої «творіння» на нових шпалерах, тоді мені було 2 роки, але я не зупинялася і з часом малювала на всьому, що бачила, шпалери давно переклеїли, а ще досі сміємося над цими історіями», - усміхнулась Софія.

Малювання, переконує, для неї вже давно перестало бути хобі. «Зараз це - моє життя, я живу мистецтвом, а воно живе мною. Це ніби маленький двигун, який допомагає мені рухатись вперед і ніколи не зупиниться», - додала художниця.

Найчастіше лучани замовляють портрети закоханих, подруг, друзів, сімейні портрети. «Дехто замовляє собі у подарунок, що мені найбільше приємно», - розповіла Софія.



На виконання одного портрету акварелями дівчина витрачає від 4-ох до 8 годин. Все залежить від формату, складності виконання, але найбільше, - від натхнення та настрою. Найчастіше малює вночі, під хорошу музику. Ще, стверджує Софія, важливо, щоб людина на фото подобалась. Тоді і робота йде краще, і бажання - більше.

Художниця навчається у Луцьку в ЛНТУ на спеціальності «Моделювання та конструювання одягу». Наразі планує лишитися в місті, мовляв, розвиватися найкраще там, де відчуваєш себе комфортно.

Тим більше, завдяки трьом її улюбленим роботам, з’явилась можливість взяти участь у виставці акварелі, що відбудеться у Луцьку в лютому у Галереї мистецтв.




Своєю чергою, портрети на замовлення, однак простими олівцями, малює 18-річна лучанка Аня Горіна. На такий портрет теж витрачає 4-12 годин.



Щодо розвитку такої діяльності у Луцьку Аня зауважила: «Думаю, художніх шкіл, гуртків у Луцьку багато, а от галерей чи виставок – ні. Можна робити конкурси і якось більше поширювати інформацію про них».

Має Аня і свій улюблений портрет. Каже, намалювала його всього за 2 години. Напевно через те, що добре знала та часто бачила людину, пам’ятала усі риси.

«Що б я не робила, мене завжди підтримували батьки, а беручи до уваги малювання, то найбільшу підтримку я отримувала від тата, так як він теж художник. Для мене завжди є тяжким початок роботи, власне, побудова деталей, але коли діло доходить до штрихів чи нанесення фарби, стає набагато цікавіше, тоді ти розпочинаєш доводити портрет до ідеалу, це мабуть і є найприємнішим в малюванні», - розповіла Аня.

Наостанок художниця додала: «Якщо ви займаєтесь якимось ділом, яке вам довгий час подобалось, ніколи не покидайте його через те, що воно вам просто, тимчасово набридло. Творіть».






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Юра кредитчик Показати IP 23 Січня 2013 16:12
Софійка напиши як з тобою зв*язатись можна.
miassol до Юра кредитчик Показати IP 23 Січня 2013 16:15
0501429929 http://vk.com/portraitwatercolor
Юра кредитчик до miassol Показати IP 23 Січня 2013 16:24
Дякую)
Пєтя валютчик Показати IP 23 Січня 2013 16:26
Скільки коштує портрет в Горіної? Такий, як 10-й зверху до низу (після тих, хто цілується)?
miassol до Пєтя валютчик Показати IP 23 Січня 2013 16:30
0668302762 http://vk.com/id193949657
Лучанин Показати IP 23 Січня 2013 17:13
ВН вже переходять на рекламу?!
Оптиміст до Лучанин Показати IP 24 Січня 2013 15:44
Рекламувати творчість, а тим паче можливість на ній заробити - боже діло!Це не горілку і цигарки рекламувати.Молодці!
!! до Оптиміст Показати IP 24 Січня 2013 18:16
+100500

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus