USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Різдво у Луцьку конкуруватимуть українські медовари

15 Грудня 2008 13:19
У Луцьку 10-11 січня 2009 року на Театральному майдані триватиме етно-фестиваль «Різдво у волинській родині-2009». Про це 15 грудня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Луцької міськради, розпочнеться свято 10 січня о 13.00 годині благодійною акцією «З Різдвом у серці», під час якої триватиме збір подарунків, коштів для громадян соціально-незахищених категорій (дітей-сиріт, самотніх людей похилого віку).
Кожен благодійник отримає сувенір «різдвяна зірочка». Також цього дня відбуватиметься свято «Волинська Коляда» – відтворення особливостей святкування Різдва на Волині. Звучатимуть унікальні автентичні колядки, демонструватимуться різдвяні обрядові дійства, частування різдвяними стравами на етнографічних майданчиках в імпровізованих хатинках.
О 15.00 розпочнеться театралізоване дійство «Різдво у нашій родині» за участю фольклорних колективів Луцька (вертеп, колядки, щедрівки, водіння Кози, інші обрядові дійства).
На завершення цього дня заплановані молодіжні розваги «Під Різдвяною Зорею», забави, конкурс на кращу ватагу перебиранців, парад Меланок, Василів, ворожіння за участю етногурту «Чачка», молодіжний театр «Гармидер», актори облмуздрамтеатру, ансамбль танцю «Волинянка», театр «Вуличні танці».
Також продовжуватиметься благодійна акція «З Різдвом у серці», «Волинська Коляда»,  театралізоване дійство «Різдво у нашій родині». Протягом двох днів у Луцьку триватиме всеукраїнський конкурс медоварів за участю бджолярів із Рівненщини, Тернопільщини, Львівщини, Івано-Франківщини, Закарпаття, Хмельниччини, Чернівеччини, Вінничини, Чернігівщини, Полтавщини, Кіровоградщини, Волині. Дегустація медів та напоїв.
Кульмінацією етно-фестивалю стане громадська акція «Засвіти свою Зорю», під час якої учасники дійства на Театральному майдані збудують «живу» Різдвяну Зірку. Продовжить свято обрядове дійство «Щедрий вечір, добрий вечір» за участю Волинського державного академічного українського народного хору.
Потому відбудеться розіграш сувенірів та подарунків від спонсорів «різдвяна зірочка», які отримали кожен з благодійників. Організатори запрошують лучан прийти на свято у строях колядників: свитках, кожушках, хустках та з різдвяною атрибутикою.
У планах організаторів також різдвяні вечорниці з Олегом Скрипкою у Волинському академічному музично-драматично театрі імені Тараса Шевченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus