USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Трійцю у Маневицькому районі затримали браконьєрів

11 Червня 2009 13:50
На Волині вкотре затримали браконьєрів. Стосовно них проводиться слідство, горе-мисливців чекають штрафи і, можливо, кримінальна відповідальність, – 11 червня інформують «Волинські Новини».
 
За повідомленням прес-служби Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, увагу лісової охорони ДП «Цуманське ЛГ» привернули червоні «Жигулі», що в ніч із 8-го на 9-те червня спинилися на узбіччі дороги лісового масиву Берестянського лісництва. Два пасажири, полишивши автівку, стали прочісувати лісові хащі. Водій рушив далі.
 
«У цих місцях проходять так звані звірині стежки. З урочища в урочище на багатші пасовища тут можуть переходити лось, косуля, дикий кабан. Тому лісівники запідозрили неладне і взяли двох нічних зайд під нагляд», – розповів головний лісничий ДП «Цуманське ЛГ» Олександр Косянчук.
 
На виході із лісу непрошених гостей попросили пред’явити документи. Один із прибульців, скориставшись сутінками, втік, іншого затримали. Невдовзі з повинною повернувся і втікач.
 
За словами начальника дільничних Маневицького району Вадима Карасюка, затриманими виявилися жителі села Горайміка Маневицького району. У них вилучено малокаліберну гвинтівку з оптичним прицілом і гладкоствольну мисливську рушницю дванадцятого калібру. Стосовно них проводиться слідство, горе-мисливців чекають штрафи і, можливо, кримінальна відповідальність.
 
«Варто віддати належне працівникам ДП «Цуманське ЛГ» і дільничним інспекторам міліції. Вони спрацювали оперативно, професійно і злагоджено. Завдяки таким рішучим та своєчасним профілактичним діям вдається рятувати десятки, якщо не сотні беззахисних звірів. Зубрам, лосям, косулям, диким кабанам, іншим лісовим мешканцям нелегко пережити сувору зиму, перебороти природні недуги, але чи не найважче – обійти браконьєрські засідки», – прокоментував цей випадок начальник відділу мисливського господарства УЛМГ у Волинській області Руслан Люшук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus