USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На власні очі, або як я перевіряла зір

20 Вересня 2010 12:07
Звернутись до офтальмолога мене спонукала вкрай банальна причина – після двох років щоденної роботи за комп’ютером я помітила, що не можу розгледіти номер маршрутівки з відстані, з якої раніше бачила ідеально. Роздуми про можливі проблеми із зором перебороли ментальне «ай, піду, як припече», тому вирішила не бавитись зі здоров’ям та з’ясувати чим же загрожує мені таке «недобачання».

Одразу ж постало питання – до кого звернутись і хто гарантовано поставить точний діагноз? Адже саме від правильності діагнозу залежить успішність лікування, а відтак і моє здоров’я.

Варіантів було два – піти до окуліста у звичайну лікарню і, як заведено, «подякувати» 100-200 гривнями або ж знайти пристойну приватну клініку та цивілізовано заплатити за обстеження.

Тривалі роздуми пішли на користь останнього варіанту. Насамперед перемогла цікавість, оскільки раніше з приватною медициною я справи не мала.

Пошук недержавного офтальмологічного лікувального закладу розпочався і закінчився на «Центрі хірургії ока професора Загурського», що розташувався на проспекті Грушевського в Луцьку. Альтернативи цій клініці в нашому регіоні я просто не знайшла.

В реєстратурі клініки повідомили, що вартість діагностичного обстеження обійдеться мені у 200 гривень. Ціна обстеження переконала мене остаточно – і я записалась на прийом. При тому мені ще й час запропонували вибрати!

Через декілька днів я вперше в житті переступила поріг приватного медичного закладу, який на лікарню, чесно кажучи, і не дуже схожий – не пахне медикаментами, не має черг і сварок біля реєстратури, не ходить прибиральниця зі старою шваброю та ганчіркою. Навпаки – все виглядає дорого та круто.

Перше, що вразило – «рецепшн». Я звикла приходити в лікарню, де реєстратура має класичний вигляд – маленьке віконечко, звідки на тебе дивляться очі жіночки в медичній формі, яка, до того ж, іноді не розуміє чого від неї хочуть.
В клініці реєстратура виявилась схожою на «рецепшн» у готелі – низька зі зручними стільцями. Тут мені допомогли зробити запис та оформити історію. Після цього одразу запросили на обстеження.

Діагностику проводили двоє медпрацівників – лікар-окуліст та медична сестра, яка асистувала. Мені пощастило цього дня потрапити до головного лікаря-офтальмолога Центру Загурського Тетяни Єремєєвої.
Виявилося, клініка вже працює майже рік часу, а в жовтні святкуватиме свій перший день народження. За цей час через клініку пройшла майже тисяча пацієнтів.

Наді мною почали «чаклувати». Спочатку виміряли очний тиск – процедура не так неприємна, як смішна. Від струменя повітря, який спеціальний пристрій вприскує почергово у кожне око, стало дуже лоскотно. Вже в цей момент я зрозуміла, що на діагностику зору треба було приходити ненафарбованою. Однак, лікар запевнила, що косметика не спричинить дискомфорту.

По тому окуліст почала детально розпитувати, які у мене скарги на зір, чи мала раніше проблеми з очима, чим хворіла, чи не мала травм. Усі мої відповіді одразу ж фіксувались і вносились у комп’ютерну базу даних.

«В нас ведуться електронні історії. Це зручно як для клініки, так і для самих пацієнтів. Паперові картки завжди можуть загубитись, а, маючи комп’ютерну базу даних, ми завжди можемо поновити інформацію. Наприклад, в поліклініках картки губляться часто. Потім хворий приходить і без картки не може пригадати чим хворів. А як оцінити динаміку якогось захворювання без історій хвороб, які мусять фіксуватись?» – пояснила мені лікарка.

А я згадала, як доводилось шукати по лікарнях власну медичну картку, коли свого часу з дитячої мене переводили у дорослу…

Далі почали обстеження. Стало страшно – в діагностичному кабінеті я побачила багато невідомих пристроїв, кожен з яких має свою назву, яку пацієнту з першого разу навіть важко вимовити. Виявилось, усі разом вони іменуються «офтальмологічним комбайном», який власне і допомагає поставити точний діагноз.

Мені почали вимірювати усі параметри ока – світили в очі різними лампами, тестували мій зір на різноманітних вправах, фотографували очне дно, сканували рогівку, провели тест на виділення сльозопродукції. Порівнювали як я бачу в окулярах та без.

Найбільше вразив проектор знаків. В дитинстві, коли відвідувала окуліста, зір перевіряли традиційним способом – затуляли одне око і з відстані кількох метрів демонстрували таблицю з буквами та знаками. Указкою вказували на кожен символ і чекали відповіді від пацієнта. Тут же, виявляється, такою методикою ніхто не користується, оскільки є пристрій, який з більшою точністю дозволяє встановити найменші відхилення у здатності бачити.

Після усіх випробувань на дорогому комп’ютерному обладнанні офтальмолог детально розповіла мені про свої висновки. Виявилось, що у мене незначна міопія обох очей – тобто я дещо недобачаю на великих відстанях. Але це не страшно, пояснила окуліст. Бо від постійної роботи за комп’ютером очі просто втомлюються.
Розвіяла вона і мої побоювання щодо обов’язковості носіння окулярів. Діагноз виявився надто потішним для мене, тому окуляри мені рекомендували тільки для зручності. Крім того, лікар запевнила, що моїх зорових вроджених ресурсів вистачить на все життя, а окуляри для читання я одягну лише у років 60.

Для того, аби в мене не виникало побоювань, що я погано бачу, що зір падає, мені порадили ліки – два варіанти вітамінних комплексів та очні каплі для розслаблення зору та зняття перевтоми з очей.

Лікарка запевнила, що «золотим правилом» їхньої клініки є призначення пацієнту лише тих препаратів, ефективність яких доведена науковцями усього світу.

На завершення діагностики мені видали виписку з усіма моїми даними – з перерахованими проведеними обстеженнями, діагнозом та рекомендованими ліками з рецептом. Крім того, видали роздруковане на принтері фото очного дна, де видно кожну судинку.

В цілому зі мною «возились» півтори години. А заплатила я, як і обіцялось, всього 200 українських гривень – ні більше, ні менше.

Єдина незручність – після завершення обстеження протягом кількох наступних годин у мене були розширені зіниці. Хоча мене попереджували, що так буде, оскільки без розширення зіниць не можливо було б оглянути очне дно.

Але я залишилась задоволеною. Мене обстежили за допомогою дорогущого новітнього медичного обладнання, кожну свою дію лікар детально пояснювала, розповіла мені про мій діагноз та пояснила як приймати профілактичні ліки. Інформація про моє обстеження зберігатиметься у базі даних клініки, тому в будь-який момент, маючи підозри на погіршення зору, я зможу сюди прийти та обстежитись ще раз. Профілактика – це завжди добре.

«Профілактична медицина в Україні погано розвинена. Без підозр на хвороби, просто заради профілактики до нас приходить перевірятись всього лиш 10-15 відсотків людей. Більшість людей вважає, що до лікаря варто йти вже тільки тоді, коли починають втрачати зір», – розповіла мені Тетяна Єремєєва.

На прийомі в лікаря, окрім всього, я дізналась, що обстежуватись та лікуватись сюди приїздять навіть з інших міст, а ціни, виявляється, навіть нижчі, ніж у Європі.

Що краще – спробувати приватну медицину, попри недовіру українського люду до неї, чи продовжувати лікуватись у державних лікарнях, попри свою злісну нелюбов до них? Я обираю перший варіант.

Богдана КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 43
Ігор Показати IP 20 Вересня 2010 12:39
Найбільше сподобалося зі статті: "а ціни, виявляється, навіть нижчі, ніж у Європі".
Глядач Показати IP 20 Вересня 2010 12:49
Так помогло чи ні?
Богдана КЛИМЧУК Показати IP 20 Вересня 2010 14:23
до Глядач а як мала діагностика допомогти? діагностика - це ж не лікування, це встановлення діагнозу. в мене були підозри на погіршення зору. тому я пішла в клініку перевіритись і тепер знаю свою проблему. в статі все детально розписано. уважніше читайте. а загалом враження дуже гарне. та й чого не радісти, діагноз в мене не такий старшний, як я очікувала :)
кандитат Показати IP 20 Вересня 2010 14:43
Звичайно,що обстановка багато що значить.Але офтальмологічні комбайн то новинка іба що для тих,хто рідко звертається до окулістів.Я ще 10р назад робила оперцію в одному з таких центрів.Щоправда у столиці. А те,чим вам розширили зіниці, є дуже шкідливим. Бо атропін не рекомендують в офтальмологічній практиці, почитайте інструкцію.Але,я думаю, що вам розказали,як називаються апарати для перевірки зору,що вас стосуються дотично, а те,що закапали в очі, ви і не знаєте назву... Ні в якому разі не думайте, я не маю нічого проти таких центрів.Але не хваліть того,про що достеменно не все знаєте.
VSC Показати IP 20 Вересня 2010 17:32
Меня всегда веселят такие хвалебные статейки. Каков гонорар? Директриса, то бишь главврач, не не поскупилась? Аффтар пишите исчо, у вас талант.
Одноглазый Показати IP 20 Вересня 2010 18:32
Дорого, не дорого, как в Европе, как не в Европе! Вы блин радуйтесь, что эта клиника в Луцке и пользуйтесь. Как платить в больницах и ничего не получать, а потом ходить и ныть вы мастаки. Бесплатное хорошим не бывает и никогда не было.
була там Показати IP 20 Вересня 2010 18:33
до КАНДИДАТа : а ви були там , що достеменно знаєте? Я сама лікар (невропатолог)-пройшла діагностику в центрі з цікавості і дуже задоволена . А капали мені Мідріацил(препарат короткотривалої дії для очей)а не Атропін,якщо Кандидат знає, де пошукати в фармдовідниках-він знайде...
Лучанка Показати IP 20 Вересня 2010 19:30
А я там была как только клиника открылась, записалась, пришла на свое время, людей не было, прождала час, никто мной не интересовался, так и ушла ни с чем, я еще должна бегать за врачем и медсестрами за такие деньги и просить, чтобы меня взяли на обследование??????
вилікуваний лазером Показати IP 20 Вересня 2010 20:06
А я перебуваючи у Лондоні, пройшов усю цю діагностику НА ХАЛЯВУ!!! Ось так
Віталік Показати IP 21 Вересня 2010 08:22
Скажіть будь-ласка, Богдано, як називаються очні краплі для розслаблення зору та зняття перевтоми з очей?
Теж маю міопію Показати IP 21 Вересня 2010 11:41
Зважаючи на розмір наших зарплат, 200 гривень за одне лише обстеження - це шалено дорого. У Європі, даруйте, й заробітки інакші.
Очкарик зі стажем до Теж маю міопію Показати IP 21 Вересня 2010 16:55
Якщо ви з міопією жмете 200 гривень на обстеження, мені вас відверто шкода. Себе, своє здоров"я треба любити і берегти.
Олена Показати IP 21 Вересня 2010 16:38
Водила туди на обстеження дитину. Дуже сподобалось. Малюка заспокоїли, забавили, все пройшло без проблем. Повністю задоволена.
Андрій Показати IP 21 Вересня 2010 16:40
Воно, з першого погляду, задорого, але всі знають, яка в нас "безкоштовна" медицина. Я, наприклад, не можу бути впевненим, що коли піду в державну клініку, мені не доведеться заплатити меншу суму на "благодійні внески". Тут хоч офіційно, і люди відповідають за свою роботу.
Руслан Показати IP 21 Вересня 2010 16:43
Я ценю комфорт. И когда речь идёт о здоровье близких, здесь уже не до экономии. Если в этом заведении могут дать квалификованую помощь, то разве это не стоит 200 грн?
Скажена Мама Показати IP 21 Вересня 2010 16:49
Розкажу як я ходила до державного окуліста. Прийшла, показали мені ту чарівну дощечку з літерами - ледь бачу верхній рядок і то кажу навмання, бо знаю які там літери. Лікар мене подивився, подумав і каже, дивно, але проблем я не бачу, вам треба до невропатолога, бо то щось нервове. Захожу до невропатолога і показую направлення від окуліста. Невропатолог, чуйна жінка, подивилася мої коліна, глянула чи не трясуться руки і видала - вам не до мене, вам до психіатра. Висновок: погано бачите - дорога вам в психушку.
VSC до Скажена Мама Показати IP 21 Вересня 2010 22:32
О, и я о том же - в Олыку.
Соня Показати IP 21 Вересня 2010 16:50
Якісний товар не буває дешевим. Так як і якісні послуги. Крім того, якщо все одно треба платити, то краще там, де почуваєш себе людиною.
Скажена Мама Показати IP 21 Вересня 2010 16:52
Мораль в тому, що краще один раз заплатити - зате нервова система в порядку буде
Маркіян Показати IP 21 Вересня 2010 16:54
Я в цю клініку, ще не ходив, але фото сподобалися. Дуже все з комфортом зроблене, затишно якось. І лікарша приємної зовнішності, охайна, а не так, як в деяких лікарнях...
Микола Показати IP 21 Вересня 2010 17:09
Моя сестра була в цій клініці. Розповідала, що дуже сподобалося.
Лікар Показати IP 21 Вересня 2010 17:11
Сам працюю лікарем, але в іншій сфері. І знайомі радили цю клініку. Пішов - не пожалкував. Приємно, що дійсно професійні спеціалісти.
з 40-го Показати IP 21 Вересня 2010 17:12
Та тут на одну апаратуру як глянеш, то стає зрозуміло, що якість має бути супер.
Пациент Показати IP 21 Вересня 2010 17:15
"не має черг і сварок біля реєстратури, не ходить прибиральниця зі старою шваброю та ганчіркою" - это уж точно. А ещё как уйдёт врач на "пятиминутку" часика так на два, можно и коньки отбросить за это время.
Serg Показати IP 21 Вересня 2010 17:18
Нарешті щось толкове відкрили! А то як глянеш на цих "безкоштовних" лікарів, в яких шиї під вагою золотих цепочок гнуться, то хочеться відразу в ритуальні послуги звертатися - так дешевше.
Орест Показати IP 21 Вересня 2010 17:22
Сестра з племінником ходили до простого окуліста. В малого очі набрякли, сльозилися, пекли дуже. Тиждень обстежували - то ячмінь, то пухлина, навіть казали, що паразити. Пішли вони в цю клініку, виявилось простий кон'юктивіт. От і видно, де краще.
ЕЕЕ Показати IP 21 Вересня 2010 17:30
А я чув вже про цю клініку. Відгуки гарні
Баба Люся Показати IP 21 Вересня 2010 17:43
За нормальне лікування і гроші нормальні віддати можна. Аби допомагало
Уляна Показати IP 21 Вересня 2010 17:54
Шановна авторко! За таку рекламу вам напевне діагностику зробили безплатно. Трохи образливо за "Волинські новини", які так заробляють, не засвідчуючи, що це - рекламний матеріал. Хоча й він не єдиний і зараз час такий, що заробляють хто як може. І якщо я не помиляюсь, до цієї клініки причетна дружина одного з кандидатів у мери Луцька?
VSC Показати IP 21 Вересня 2010 22:31
Столько хвалебных отзывов и совсем нет негативных? Что-то подозрительно. статейка и отзывы явно заказные.
Я Показати IP 22 Вересня 2010 09:57
Шановна пані Уляно! В цій клініці дійсно працює Тетяна Єрємєєва, але про те, що він іде в мери, всі дізналися з вашого коментаря. Уважніше збирайте плітки. А матеріал особисто мені сподобався, бо описано як людина прийшла і що з нею там робили. А якщо Вас особисто щось "заділо" - це Ваші проблеми. Немає коштів - ну то не ходіть в приватні клініки, є купа державних. В чому проблема? Стаття не примушує всіх відразу бігти виключно в цей лікувальний заклад, а розповідає про нього. А це, погодьтеся, велика різниця.
Ирка Показати IP 22 Вересня 2010 12:46
Расскажу вам, как "лечат" в этой клинике пенсионеров. Папа мой по моему же совету пошел в ту клинику, я заплатила те же 200 грн. Обследования, туда-сюда... ну, как вы пишете. Только вот дальше- больше. Назначен следующий прием ( динамика развития глаукомы)- 400 грн. Затем, лечение назначено каплями и снова следующий прием обязательно через некоторое время- еще сумма... Папа мой сказал- да пошли вы... и сходил в поликлинику государственную к окулисту. после обследований назначено такое же лечение плюс еще обязательно таблетки от сужения сосуждов головного мозга, поскольку капли глазные дают такой побочный эффект и таблетки эти ОБЯЗАТЕЛЬНЫ оказывается, о чем в клинике Загурского доктор по имени (не скажу) не сказала. И все это совершенно бесплатно. Дано направление в областную больницу встать на учет по глаукоме- и на прием сидела та самая докторка из клиники Загурского, улыбнулась и все оформила опять таки совершенно бесплатно в областной поликлинике- работа ее основная именно там. А у Загурского окулисты из областной больницы просто зарабатывают бабки. Тем более, что травмы глаза, даже самые легкие, отказываются лечить и направляют все равно в Одессу- проверено. Да и меняют хрусталики точно также, как и в областной больнице. Приятно туда зайти, согласна. Хочется, чтобы обслуживание таким было всегда. Но- делайте выводы, господа... Возможно, если особых проблем у вас с глазами нет, то и стоить вам посещение такой клиники будет всего 200 гривень, а вот если будете лечиться дальше- считайте сами, что вам выгоднее.
Юля Показати IP 22 Вересня 2010 15:17
Погоджуюсь з пані Уляною. Реклама та ще й явна!!!!!! Випадково зайшла журналіста в цю клініку і як все гарно описала і так красиво і такі люди ввічливі, і чисто випадково їй дозволили фотографувати, і чисто випадково виклала штук 15 фото!!! А ще зауважте попала саме до Єремеєвої, і на фото випадково попала Єремеєва))))) Ви не думайте Я не проти цієї клініки, ви ж напишіть чисто і відкрито РЕКЛАМА!!!!!! Як робите рекламу то робіть її грамотно.
Юрій до Юля Показати IP 22 Вересня 2010 15:26
Нічого поганого в тому, що це реклама не бачу. Не хочете реклами - їдьте у ліс, і там живіть. Хочете користуватися благами цивілізації - платіть за це. В тому числі і спогляданням реклами. І ще дякуйте, що вам на очі потрапляє реклама ДОСТОЙНИХ а не отстойних речей. Принаймні на цьому сайті
Уляна Показати IP 22 Вересня 2010 15:48
Я нічого не маю ні проти реклами, ні проти цієї клініки, ні проти приватної медицини взагалі. Ні проти "Волинських новин". Я просто за чесні правила гри. А в лісі зараз, за такої гарної погоди, справді краще, ніж у нашому інформпросторі. Чистіше.
Юрій Показати IP 22 Вересня 2010 16:09
До Уляни і Юлі. Читайте закон про рекламу, шановні, і не меліть дурниць. Хочте кристальної чесності - читайте Віні-Пуха. Побачили у цій статті бруд - вам не у ліс треба. А до окуліста. Можу порадити хорошу клініку :-)
Юля Показати IP 22 Вересня 2010 16:27
Цілком і повністю підтримую Уляну. Хоч хтось зрозумів що я намагалась сказати.
до Юлі Показати IP 23 Вересня 2010 11:29
Думаю, що не має великого значення, рекламна стаття чи ні. Адже завдання даного матеріалу - проінформувати про ті послуги, які надає дана клініка. А що фоток аж 15 - так то ж добре - ніби побували там, не встаючи з місця. Давайте будемо терпиміші до людей :)))), бо життя і так нелегка щтука
Draft Показати IP 28 Вересня 2010 18:29
Заказуха повна!
Natka Показати IP 5 Жовтня 2010 01:14
Шановні! Чому вам на взуття, одяг, ресторан не шкода викинути 500,1000 грн. а на здоровя - 200грн це багато?! Якщо будете продовжувати так мислити-ніколи наш народ не вилізе з болячок і лікарень-будь то державні, чи приватні клініки... Якщо хочеш бути здоровим-подбай про себе , доки ще не пізно...бо потім ніякі гроші не допоможуть...і ніяка апаратура...
інна Показати IP 18 Жовтня 2011 12:23
я погоджуюсь з твердженням. що медицини,безкоштовної, як такої на сьогодні не має.Оплата благодійного внеску, цьому Є підтвердження, про плата лікарю, який натякає - ДАЙ...І т.д. Але це сьогодення.розумію, що клініку відкрив Єремеєв для дружини. Для підняття іміджу, перспектив своєї половинки. Але на то він і мільйонер. 200 це ще не багато. за задоволення потрібно платити. Але хоч на нормальній апаратурі обстежують. І врешті СПЕЦІАЛІСТИ проходять курси по всьому світі І МАБУТЬ ЩОСЬ ВМІЮТЬ НОВОГО, А НЕ "советская школа" ЧИ ВИВЧИВСЯ ЗА $ ЧИ СВИНЮ..
Ірена Показати IP 24 Червня 2018 16:03
Хіба в цьому питання- реклама чи ні? Автор дала дуже корисну інформацію. Адже,якщо комусь не потрібно - нехай не читає. А в наш час інформація іноді важливіша за гроші! А 200гр. за обстеження- це смішна ціна в порівнянні з київськими і вінницькими клініками
Саша Показати IP 18 Жовтня 2020 16:29
Які 200 грн, альо)) в них на сайті діагностика стартує ВІД 350 грн)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus