USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині безпритульні зможуть більше не ночувати у під’їздах завдяки соціальним проектам?

30 Березня 2009 14:06
Департамент соціальної політики Луцької міської ради залучає громадські організації до вирішення актуальних соціальних проблем за допомогою конкурсу соціальних проектів, який триватиме з 1 по 30 квітня. Про це йшлося під час засідання конкурсної комісії, – 30 березня інформує репортер «Волинських Новин».
Соціальні проекти дадуть можливість згуртувати громадськість та вирішити наболілі проблеми у соціальній сфері, – сказав заступник Луцького міського голови та, водночас, голова конкурсної комісії Анатолій Пархом’юк. Про них повинні знати не тільки громадські організації, а й потенційні меценати, – додав він.
Одним з пріоритетних напрямків реалізації соціальних проектів у 2009 році стане утворення закладів з обліку і соціального захисту для безпритульних громадян (будинки нічного перебування, центри обліку, соціальні готелі), – розповіла заступник голови комісії, заступник директора департаменту соціальної політики Луцької міськради Ірина Дехтяр. За її словами, наразі немає закладу, який би повністю проводив облік таких громадян.
Другим важливим пунктом стане створення притулку, де могли б проживати люди без постійного місця проживання, громадяни, що вийшли з місць позбавлення волі, – сказала пані Дехтяр.
На 75% соціальні програми фінансуватимуться з бюджету, проте 25% коштів заявники повинні залучити з власних чи альтернативних джерел. Цьогоріч з бюджету міста на реалізацію цих соціальних програм виділено 20 тисяч гривень. Одну тисячу з них витратять на створення паспортів для бездомних, ще одну – на підготовку до конкурсу проектів, – сказала соцпрацівник.
Звичайно, 18 тисяч гривень на ці проблеми – мало, – висловився Анатолій Пархом’юк. Проте це не разова акція і кошти є для того, щоб започаткувати конкурс, – додав він. Також заступник градоначальника зауважив, що центр для безпритульних може бути створений і не у Луцьку, а поблизу міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus