USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині діятиме виставка «Біблія у мистецькій спадщині XVII- XX століть»

16 Липня 2009 17:36
Сьогодні, 16 липня, у Музеї волинської ікони відбулося урочисте відкриття виставки «Біблія у мистецькій спадщині XVII- XX століть». Про це інформує репортер «Волинських Новин».
На заході були присутні митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП протоієрей Віталій Собко, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Андрій Киричук, завідувач відділу давньої історії Волинського краєзнавчого музею Олена Огнєва.
Відкривали виставку директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк та директор Музею волинської ікони Тетяна Єлісеєва. За словами директора установи, виставлені музеєм ікони, скульптура, рукописні книги і стародруки, твори дрібної металопластики і декоративно-прикладного мистецтва репрезентують багатовікові традиції інтерпретацій біблійних сюжетів в образотворчому мистецтві та книгодрукуванні.
«Тут представлені друковані видання Біблії України, Росії та Польщі XVII- XIX століть. В склад експозиції увійшли рукописні Євангеліє 1660 року і Апостол XVII століття, друковані Євангеліє 1670 і Псалтир 1774 року та багато інших цікавих експонатів»,– розповіла пані Єлісеєва.
Однак, зі слів директора установи, нажаль у приміщенні музею не змогли поміститися усі експонати, котрі є у фонді Волинського краєзнавчого музею і могли б вдало доповнити виставку. У свою чергу керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Андрій Киричук у своєму виступі зазначив, що у музеї відчувається особлива аура.
«Думаю, що цей музей навіть захищає наше місто від усього злого. Ми у свою чергу будемо намагатися всіляко підтримувати його фінансово, бо він безумовно Луцьку потрібен», –  сказав пан Киричук.
Митрополит Ніфонт та протоієрей Віталій Собко подарували до колекції старовинних Біблій найновіші екземпляри Святого Письма російською та українською мовами.
Як розповів пан Силюк, із 1 вересня плануються студентські та учнівські екскурсії цією виставкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus