USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині екологічні небезпечні хімікати намагались викинути за кількасот метрів від осель

21 Березня 2009 15:00

Біля міста Рожище нещодавно виявили факт захоронення невідомої речовини, яка, найочевидніше, є використаними хімічними засобами захисту рослин. Про це розповів у коментарі «Волинським Новинам» начальник державної екологічної інспекції у Волинській області Олег Кіндер.

 
Як розповів Олег Кіндер, 18 березня, приблизно о 17.00 надійшло повідомлення. У ньому йшлося про те, що за містом Рожище біля складів колишньої «Сільгоспхімії» трактор закопує невідому речовину, яка має їдкий запах. Про це повідомили мешканці, що живуть за кількасот метрів від цього місця. За словами пана Кіндера, очолювана ним екоінспекція відреагувала оперативно. Коли інспектор прибув на місце події, то там закопували рідкі отрутохімікати . Після прибуття працівника екологічної інспекції тракторист втік, залишивши трактор.
 
Зранку була створена оперативна група з залученням представників прокуратури Служби безпеки України, Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, санітарно-епідеміологічної станції та інших компетентних структур. Група відразу виїхала на місце події. «Представники райдержадміністрації, будемо говорити, були дуже здивовані, що такий випадок у них був», – зазначив начальник екоінспекції на Волині. Команду трактористу, як він сам і пояснив, давали безпосередньо керівники місцевих структурних підрозділів МНС. При цьому Олег Кіндер наголосив: «Я не хочу десь, когось звинувачувати, але ті пояснення, які в мене є, вони підтверджують це».
 
Вже є впевненість, що це були саме отрутохімікати і це є екологічно небезпечна ситуація. За словами Олега Кіндера, те, що було у бочці, яку намагались закопати - знаходилось у тарі, яка була відкритою, розрізаною. При приїзді комісії бочка вже була засипана землею. Пан Кіндер не виключає, що подібні випадки траплялися і раніше.
 
Державна екологічна інспекція на Волині вже дала припис Рожищенській РДА, яку зобов’язали терміново викопати бочку і заражену землю перезатарити. Всі документи представники екоінспекції передали до прокуратури з проханням дослідити грунт на місці надзвичайної події. Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації вирішила, що до 27 березня повинні викопати ємкість з невідомою хімічною речовиною і забезпечити її доставку у закрите складське приміщення
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus