USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині мешкають 742 жертви Голодомору

6 Жовтня 2008 11:37
На Волині триває пошук та складання єдиного списку мешканців, які постраждали від Голодомору 1932-1933 років. Наразі зафіксовано, що в  області проживають 742 жертви Голодомору. Про це під час оперативки в голови Волинської ОДА зазначив начальник головного управління з питань внутрішньої безпеки та зв’язків із громадськістю Юрій Вербич, – повідомляє 6 жовтня репортер «Волинських Новин».
За словами пана Вербича, до пошукової роботи залучено фахівців Волинського нацуніверситету імені Лесі Українки та інших установ. Наразі вже зафіксували, що в регіоні мешкають 742 жертви Голодомору. Окрім того, задокументовано 175 свідчень і спогадів про цю трагедію.
Натомість губернатор Микола Романюк зробив зауваження, що така кількість задокументованих спогадів – дуже мало. Він доручив пришвидшити темпи, адже свідки Голодомору – літні люди. Тим більше, що планується видати «Книгу пам’яті».
Як зазначив Юрій Вербич, зараз триває робота по підготовці до встановлення у Луцьку пам’ятника Християнського Милосердя на честь волинян, які рятували у 1932-33 та 1946-47 роках біженців зі Східної України. Миколи Романюк додав, що цей пам’ятник треба відкрити до листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВПГ НМС Показати IP 6 Жовтня 2008 13:36
У жертви голодомору лучанина В.Шкітерова суд незаконно забрав квартиру. 10 років людина звертається до всіх інституцій держави в т.ч і до ОДА і ні одна не допомогла йому. Не треба в загальному декларувати про захист цих людей, потрібно дати доручення начальнику упраління юстиції, виділити конкретного адвоката, заплатити йому, запитати начальника УВС МВС, чому вже майже пів року не виконується рішення суду по цій людині. Ми запрошуємо всіх на круглий стіл де і поведемо розмову про цю людину. давайте добємося щоб одна жертва голодомору повернула довіру до влади, яка її 10 років не бачить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus